Kaiserdom Pilsener

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 676η, Kaiserdom Pilsener, Γερμανική pilsener μπύρα με 4,7% αλκοόλ και 25 IBUs από την Brauerei Kaiserdom, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Bamberg της Άνω Φρανκονίας. Διαβάστε περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Φυσικά η Kaiserdom Pilsener είναι βυθοζύμωτη, με διαυγές ξανθό χρώμα (μόλις 4 βαθμών στην κλίμαμα EBC), με αρκετό κρεμώδη και συνεκτικό, λευκό αφρό μεσης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι απαλά, γλυκά με βυνώδεις νότες. Το σώμα της είναι ελαφρύ με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι ξεδιψαστική, γλυκόπιοτη με τις τυπικές νότες της κατηγορίας. Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας με ήπια πικράδα.

Πηγή : kaiserdom.de

Σχόλια

  1. Καλημέρα από Ρόδο! Την συγκεκριμένη μπύρα την έχω δοκιμάσει αφ΄ ενός για να διαπιστώσω την ποιότητά της από περιέργεια και αφ΄ ετέρου για να αποκτήσω το ποτήρι λίτρου, που κατά καιρούς την συνοδεύει ως προσφορά στο My Market και κατά κανόνα συνοδεύει, ως επί το πολύ, μόνο αυτόν τον τύπο μπύρας. Δεν είναι του γούστου μου γενικώς οι Pilsner λόγω της πικράδας τους. Ωστόσο, η Kaiserdom πίνεται ευχάριστα, πολύ περισσότερο από όσο θα περίμενα. Έχω φθάσει στο σημείο να πιώ ολόκληρο λίτρο - στο κλασσικό μεγάλο ποτήρι - χωρίς ενόχληση. Βέβαια, όταν πάω να αγοράσω μπύρα, δεν θα την προτιμήσω αφού άλλου τύπου μπύρες μου αρέσουν γευστικά, τις οποίες η ίδια εταιρεία ευτυχώς προσφέρει. Παρ΄όλα αυτά, έκανα και με αυτήν μία μικρή σύγκριση, αυτήν την φορά εν σχέσει με την Craft Pilsner ( δεν άντεχα και για τρίτη Pilsner στο ίδιο γεύμα). Το αποτέλεσμα έφερε την Kaiserdom στην πρώτη θέση και μάλιστα με διαφορά. Από αυτήν την άποψη, όσο και αν αυτό είναι υποκειμενικό θέμα, νομίζω ότι η εν λόγω μπύρα είναι μία καλή αγορά, που θα ευχαριστήσει τον καταναλωτή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland