ROGUE Hazelnut Brown Nectar

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 679, Rogue Hazelnut Brown Nectar, Αμερικάνικη brown ale μπύρα με 6,8% αλκοόλ και 33 IBU, από την Rogue Αles & Spirits στο Newport της Πολιτείας της δυτική ακτής, Oregon. Πρόκειται για ένα ζυθοποιείο και όχι μόνο, που ιδρύθηκε το 1988 στο Ashland του Oregon από τους Jack Joyce, Rob Strasser, και Bob Woodell. Η εταιρεία παρασκευάζει τη δική τους μπύρα, αποστάζει τα οινοπνευματώδη ποτά τους και καλλιεργεί τα δικά τους συστατικά για τα προϊόντα τους, ανάμεσα σε αυτά και μια μαγιά γνωστή ως Pacman. Ο brewmaster John C. Maier προσχώρησε στην εταιρεία το 1989 από την Alaskan Brewing, και παρέμεινε σε αυτή τη θέση έως τον Ιούλιο του 2019 που αντικαταστάθηκε από τον Joel Shields.
Σε όλα αυτά τα χρόνια έχουν παράγει δεκάδες μπύρες, αναμεσά σε αυτές όμως ξεχωρίζει η Beard Beer (μουσόμπυρα). Κυκλοφόρησε την 1η Απριλίου του 2013 αλλά δεν ήταν καθόλου ψέμα. Παρασκευάζεται με ένα στέλεχος άγριας μαγιάς που καλλιεργήθηκε από τη γενειάδα του brewmaster John Maier (συγκεκριμένα 9 τρίχες) την οποία διατηρούσε από το 1978. Μετά από τόσα χρόνια δεν ήταν και μεγάλη έκπληξη το γεγονός ότι μια μαγιά ιδανική για ζυθοποιία ανακαλύφθηκε μέσα της. Μην απορείτε όμως, οι ζυθοποιοί χρησιμοποιούν άγριες ζύμες στην παραγωγή μπύρας εδώ και αιώνες.

Περνώντας στα της μπύρας, στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται 7 είδη βυνών (2-Row, Munich, C15, C75, C120, Kiln Coffee, Brown Malts), 2 είδη λυκίσκων (Perle & Sterling Hops), εκχύλισμα φουντουκιού και η μαγιά Pacman που λέγαμε πριν.
Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ (75 EBC) με καφέ αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, βυνώδη με νότες καραμέλας και ξηρών καρπών κυρίως φουντουκιού. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ανθράκωση, και η γεύση της γλυκόπικρη και γλυκόπιοτη με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με κύριο χαρακτηριστικό τις νότες του φουντουκιού και μέση διάρκεια.

Πηγή: www.rogue.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland