ΣΧΕΤΙΚΑ


Αυτό το blog είναι το ταξίδι μου στον κόσμο της μπύρας.

Αφορμή για το ταξίδι στάθηκε η αγορά 5-6 διαφορετικών μπουκαλιών μπύρας (από ένα τεμάχιο) για τη συλλογή από καπάκια του γιου μου. Στη συνέχεια μπήκε και δεύτερος στόχος μια που ήταν αρχή καλοκαιριού 2015: Μία μπύρα την ημέρα, για όσο επιτρέπουν οι συνθήκες. Το αποτέλεσμα είναι το παρών μπυρολόγιο, ένα ημερολόγιο δηλαδή με ... μπυρομέρες!

Κάθε μπύρα που άνοιγα την φωτογράφιζα και την ανέβαζα στο προσωπικό μου προφίλ στο facebook, με κάποιο λακωνικό συνήθως σχόλιο . Σιγά σιγά το απλό σχόλιο μετεξελίχθηκε σε πληροφορίες για την μπύρα και για τη ζυθοποιία που την παράγει. Η πρώτη ανάρτηση στο προσωπικό μου προφίλ facebook έγινε στις 13/06/2015 ενώ η δημιουργία του blog και της παρούσας facebook σελίδας στο ξεκίνησε σχεδόν ένα χρόνο μετά. Ήταν η μπυρομέρα υπ’ αριθμ. 153, 20 Ιουνίου 2016, με την μπύρα “Achel Bruin”.

Από αυτήν την μπύρα και μετά, στο τέλος κάθε ανάρτησης περιέχονται και οι σχετικοί συνδέσμοι (links) προς τις σελίδες των οποίων κομμάτια χρησιμοποιήθηκαν στην ανάρτηση. Σε όλες τις προηγούμενες αναρτήσεις δεν υπάρχουν πηγές διότι απλά η μεταφορά έγινε αυτούσια από τις αναρτήσεις του προσωπικού facebook προφίλ, και σ΄ εκείνες δεν τις ανέγραφα.

Σε αυτό το ταξίδι, κάθε μπύρα αποτελεί ένα προορισμό, για τον οποίο αφού κάνω τη σχετική έρευνα στο internet για τον ζυθοποιό, τη ζυθοποιία και φυσικά τη μπύρα, καταγράφω τα πιο ενδιαφέροντα από τα στοιχεία που αλιεύσα γι αυτούς και φυσικά το πως και τι αισθάνθηκα πίνοντας την μπύρα.

Αυτό το blog ΔΕΝ έχει στόχο να βαθμολογήσει τις μπύρες που περνάνε από τις σελίδες του με ένα νούμερο, υπάρχουν πολλές άλλες έγκριτες ιστοσελίδες γι' αυτό το σκοπό.

Επίσης, ΔΕΝ έχει στόχο να περνάει μόνο γνωστές, καλές ή ακριβές μπύρες, αλλά ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ μπύρα.

Τέλος, ΔΕΝ έχει στόχο να δημοσιεύει νέα γύρω από τις μπύρες και τις ζυθοποιίες, υπάρχουν πάρα πολλά άλλα blogs και facebook groups που καλύπτουν επαρκώς και αυτό το σκοπό.

Είναι ένα απλό ημερολόγιο στο οποίο δεν καταγράφω οτιδήποτε έκανα σήμερα, αλλά πια μπύρα ήπια, ποιος είναι ο παραγωγός της και τι ένοιωσα όταν την έπινα.

Τα σχόλια σας είναι ευπρόσδεκτα!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Sol