Achel Bruin

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 153, Achel Bruin, Βελγική μοναστηριακή (Trappist) strong dark ale. Σκούρο καστανό, κεχριμπαρένιο χρώμα πυκνό πλούσιο αφρό µε creme δακτυλίδι, και αρώματα καβουρδισμένης βύνης, βανίλιας, καραμέλας και όξινες νότες φρούτων. Πλούσιο σώµα µε επαναζύµωση στη φιάλη. Ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος μεταξύ 12-14 βαθμών Κελσίου.

Σε µια ξεχασµένη γωνιά της Φλαµανδικής γης κρυµµένο ανάµεσα σε λιβάδια και δάση στα σύνορα των κάτω χωρών βρίσκεται το ερηµητήριο του ACHEL, ACHELSE KLUIS, στις όχθες ενός µικρού ποταµού. Από το 1655 αυτοί οι τόποι µαρτυρούν µια ζωή αφιερωµένη στην προσευχή και την εργασία, κατά την ρήση του Αγίου Βενεδικτίνου: «ORA ΕΤ LABORA». Αυτή η παράδοση διακόπηκε από την Γαλλική Επανάσταση. Το 1846 οι Trappiste καλόγεροι του αβαείου του WESTMALLE ίδρυσαν το µοναστήρι του ST ΒΕΝΟΙΤ για να το οδηγήσουν ξανά στο ίδιο σηµείο αναφοράς: προσευχή, µελέτη, εργασία. Από τότε έως το 1917 που καταστράφηκε στον πρώτο παγκόσµιο πόλεµο από τους Γερµανούς είχε µια αγροτική ανάπτυξη που του εξασφάλιζε τα προς το ζήν. Από το 1925 άρχισε η σταδιακή αποκατάσταση του µοναστηριού και των αγροτικών καλλιεργειών αλλά λόγω των διαδοχικών αγροτικών κρίσεων οδηγούν τους µοναχούς σε µαρασµό. Έτσι φτάνουµε στις 3 Δεκεµβρίου 1998 που ο µοναχός DΟΜ ΜΑRΚ, Άβας του Achel, ξεκινάει την παραγωγή µπύρας.
Σήμερα η Brouwerij der Sint-Benedictusabdij de Achelse Kluis αποτελεί τη μικρότερη σε δυναμικότητα και πιο νέα σε ηλικία (1998) Τραππιστική Ζυθοποιία από τις πρώτες 7 (πριν φυσικά αναγνωριστούν και 3 νέα) στον κόσμο και μπορούν νόμιμα να κατέχουν το Τραππιστόσημο Αυθεντικού Προϊόντος για τις μπύρες που παράγουν.

Οι μπύρες που παράγονται αυτή τη στιγμή στο μοναστήρι είναι:
·         Achel Blond 5°, στα 5% ABV
·         Achel Bruin 5°, στα 5% ABV
Οι παραπάνω μπύρες που είναι οι “ελαφριές” της σειράς παράγονται μόνο για χρήση και κατανάλωση εντός μοναστηριού από τους μοναχούς και δεν εμφιαλώνονται. Μόνο σε βαρέλι !

Οι παρακάτω μπύρες κυκλοφόρησαν από το 2001 και προορίζονται για την αγορά και το καταναλωτικό κοινό σε όλο τον κόσμο.
·         Achel Blond 8°, στα 8% ABV
·         Achel Bruin 8°, στα 8% ABV
·         Achel Extra Bruin, 9.5% ABV (μόνο σε μεγάλο μπουκάλι των 750 ml )

Πηγή: beerakias.gr
Πηγή: beerland.org

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland