Henninger

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 228, Henninger, Γερμανική lager μπύρα με 5% αλκοόλ. H παραγωγή της Henninger ξεκίνησε στη Βαυαρία το 1869, ενώ αποτελεί μία από τις πιο παλιές διεθνείς μπύρες στην Ελλάδα. Το 1968 ιδρύθηκε στη χώρα μας η Henninger Hellas και 2 χρόνια αργότερα, ξεκίνησε η παραγωγή της. Έκτοτε παράγεται υπό την άδεια και την τεχνική επίβλεψη της Henninger Brau AG στη Φρανκφούρτη!
Η ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθείται μέχρι και σήμερα για τη Henninger (καθώς επίσης και για την Kaiser) μόνο που πλέον έχουν περάσει στην παραγωγική γραμμή της Mythos Ζυθοποιίας, αφού το 1992 ο Όμιλος Μπουτάρη εξαγόρασε την Henninger Hellas. Από το τέλος Απρίλιου 2015, τυπικά παράγεται πλέον από την Ολυμπιακή Ζυθοποιία, (μέλος του διεθνούς ομίλου της Carlsberg), μετά τη συγχώνευση της με την Mythos Ζυθοποιία.
Η Henninger, που πρώτη λάνσαρε στην Ελλάδα τη συσκευασία του κουτιού για μπύρα (δείτε τη επιτυχημένη διαφήμιση της εποχής εδώ), αποτελεί μια πρόταση αξίας (value for money) για τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα ποιοτικό επώνυμο προϊόν, σε προσιτή τιμή. Η Henninger, αυθεντική έκφραση της κλασικής Βαυαρικής σχολής lager, συνδυάζει τα εκλεκτά συστατικά με την παραδοσιακή ζυθοποίηση, που έχουν ως αποτέλεσμα μια μπύρα υψηλής ποιότητας, με λαμπερό και διαυγές χρώμα και γεμάτη, δροσιστική, ευχάριστη γεύση.

Πηγή : olympicbrewery.gr



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia