Hobgoblin Gold


Μπυρολόγιο ημέρα 230, Hobgoblin Gold, Βρετανική golden ale μπύρα με 4,5 % αλκοόλ. Παράγεται από την Wychwood Brewery, στο Wintney του Oxfordshire. Κατά την παραγωγή της χρησιμοποιούνται βύνες κριθαριού και σιταριού και 4 διαφορετικοί λυκίσκοι (Pilgrim, Nelson Sauvin, City & Summit). Έχει χρυσό χρώμα με παχύ λευκό αφρό που μειώνεται σύντομα. Άρωμα από βύνη και φρούτα. Ελαφριά γεύση, γλυκιά με ελάχιστη πίκρα στο τέλος και σχεδόν πικρή επίγευση μέτριας διάρκειας. 
Στη Hobgoblin Gold, το γνωστό κακομούτσουνο ξωτικό με την μεγάλη μύτη, τα μακριά αυτιά και το τσεκούρι στο χέρι, έχει βγάλει το κόκκινο σκουφί που φοράει στην απλή Hobgoblin, και έχει φορέσει ένα χρυσό για να ταιριάζει με τη συγκεκριμένη μπύρα!
Η ιστορία της “Wychwood Brewery” ξεκινά το 1983, όταν ο Paddy Glemy, ένας Άγγλος ζυθοποιός που είχε ζήσει και εκπαιδευτεί στην Γερμανία, αποφάσισε να αγοράσει ένα παλιό ζυθοποιείο στην ιστορική πόλη Witney, στο Costwolds της Αγγλίας. Το αρχικό όνομα του ζυθοποιείου ήταν “Eagles Brewery”, στην συνέχεια όμως έδωσε την θέση του στο “Wychwood Brewery”, εμπνευσμένο από το
μεσαιωνικό δάσος Wychwood που βρίσκεται στην άκρη της πόλης. Το Wychwood Βrewery είναι σήμερα ένα από τα λίγα αυτόνομα ζυθοποιεία που έχουν μείνει στην Αγγλία.
  
Πηγή : www.beeroskopio.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland