Strongbow Cucumber & Mint

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 751, Strongbow Cucumber & Mint cider, μηλίτης με 4,5% abv που παράγεται στη Cidrerie Stassen στο Aubel του Βελγίου υπό την επίβλεψη του Strongbow Apple Cider Makers και εισάγεται στην Ελλάδα από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία. Πρόκειται για το τρίτο αδερφάκι της σειράς που εισάγεται στην Ελλάδα ενώ σε άλλα κράτη με μεγαλύτερη κατανάλωση μηλίτη υπάρχουν περισσότερες εκδόσεις. Για τα πρώτα δύο αδερφάκια μπορείτε να διαβάσετε εδώ (gold apple) κι εδώ (red-berries).

Ο μηλίτης είναι ένα φυσικό, ανθρακούχο, αλκοολούχο ποτό, που παράγεται με χυμό από ζύμωση μήλων. Δεν έχει καμία σχέση με τις μπύρες και κανονικά στους καταλόγους καταστημάτων εστίασης θα έπρεπε να αποτελεί ξεχωριστή κατηγορία για την αποφυγή σύγχυσης. Μπορεί να σερβιριστεί είτε σκέτος είτε με λίγο πάγο, προσοχή όμως γιατί αν το παρακάνετε στον πάγο θα μειωθεί η ένταση της γεύσης και των αρωμάτων. 

Το χρώμα του Strongbow Cucumber & Mint είναι διαυγές, κιτρινόξανθο με πράσινες ανταύγειες και αρκετό λευκό αφρό ο οποίος όμως εξαφανίζεται πολύ γρήγορα (ίσα που πρόλαβα να τραβήξω τη φωτογραφία). Το άρωμα του είναι ευχάριστο, ιδιαίτερα φρουτώδες, με δροσιστικές νότες αγγουριού και μέντας. Η γεύση του είναι αναζωογονητική, καλοκαιρινή, ευκολόπιοτη, ημίξηρη με νότες αγγουριού και μέντας φυσικά ενώ στο βάθος διακρίνεται και το μήλο! Το σώμα του είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση και η επίγευσή του δροσιστική με νότες αντίστοιχες της γεύσης και με μεγάλη διάρκεια.

Πηγή: www.houseofretouch.nl

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland