Strongbow Red Berries

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 213, Strongbow Red Berries apple cider, μηλίτης που παράγεται από την H.P. Bulmer (Bulmers Cider - Heineken UK) για την Αγγλική αγορά και από την Cidrerie Stassen στο Aubel του Βελγίου για την Ευρωπαϊκή. Στην Ελλάδα εισάγεται από την Αθηναϊκή ζυθοποιία. Είναι ένα αλκοολούχο ποτό με βάση το μήλο που έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί παγκοσμίως, στη χώρα μας όμως όχι τόσο πολύ. Παράγεται με μήλα από την Αγγλία και την Γαλλία και χρησιμοποιούνται περισσότερες από 50 ποικιλίες μήλων, για να πετύχουν την γεύση και τα αρώματα, κυρίως γλυκόπικρα, συμπυκνωμένο χυμό μήλου και σάκχαρα. Δεν περιέχει γλουτένη.
Σύμφωνα με την CAMRA (Campaign for Real Ale), οι μηλίτες διακρίνονται σε Ciders και Real Ciders και ο Strongbow κατατάσσεται στην πρώτη κατηγορία.

Strongbow, ήταν το παρατσούκλι του ιππότη Richard de Clare, ο οποίος στην εκστρατεία στην Ιρλανδία, στηρίχθηκε σε Ουαλούς τοξότες. Ο Richard de Clare, έγινε αργότερα Κόμης του Pembroke, ήταν η έμπνευση της H.P. Bulmer, για την δημιουργία του νέου του brand το 1962, το οποίο και έγινε γνωστό σαν τον «Δυνατό Μηλίτη για Άνδρες» (The Strong Cider For Men). Για όσους αναρωτιούνται, η H.P. Bulmer (ιδρυτής της εταιρείας ο Henry Percival Bulmer το 1887), είναι γνωστή εκτός από τον Strongbow και για άλλους μηλίτες όπως ο Bulmers. Η H.P. Bulmer το 2008 εξαγοράστηκε από την Scottish & Newcastle και η τελευταία τον Ιανουάριο του 2011 από την Heineken.

Έχει διαυγές κόκκινο χρώμα που θυμίζει κρασί και τονωτικό ποτό και ελαφρώς ροζ αφρό που εξαφανίζεται εντός μερικών δευτερολέπτων. Η αρωματική πολυπλοκότητα που τον διακρίνει περιλαμβάνει ένα μείγμα από ρόδι, σμέουρα, κόκκινα φραγκοστάφυλα, φράουλες ακόμη και μαρμελάδα φράουλα, και φυσικά, μήλο. Έχει έντονα γλυκιά γεύση αντίστοιχη των αρωμάτων, 4,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ και 66 θερμίδες ανά 100 ml. Ο ιδανικός τρόπος σερβιρίσματος του συνδυάζει 1/3 πάγου και 2/3 Strongbow.


Πηγή: strongbow.com
Πηγή: www.reporter.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia