Panagiotis Stefanidakis Honey Weiss


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 219, Panagiotis Stefanidakis Honey Weiss. Η σημερινή μπυρομέρα είναι ιδιαίτερη καθώς είναι η πρώτη δοκιμή σπιτικής μπύρας! Ο Παναγιώτης Στεφανιδάκης εκτός από  οικοζυθοποιός είναι λάτρης της ποιοτικής μπύρας και διαδίδει το πάθος του μέσω του Beeroskopio! Επίσης είναι Super User στο Untappd και αρθρογράφος του Συλλόγου Ερασιτεχνών Ζυθοποιών Ελλάδος (ΣΕΖΕ). Aπό το παρόν ιστολόγιο αν έχετε παρατηρήσει υπάρχουν αρκετές παραπομπές σε αναρτήσεις του δικού του ιστολογίου beeroskopio.com.

Στα της μπύρας τώρα, κατά το σερβίρισμα της στο ποτήρι αποκαλύπτεται ένας ιδιαίτερα έντονος ακουστικά αφρισμός πάρα πολύ μικρής διάρκειας όμως. Δυστυχώς, από λάθος μου, δεν είχα στα χεριά μου το κινητό για την καθιερωμένη φωτογραφία, και μέχρι να το βρω, ο αφρός είχε πλήρως εξαφανιστεί. Το χρώμα της μπύρας είναι θολό σκούρο καφέ, σχεδόν σαν dunkel weiss. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα ψωμιού, βύνης, μαγιάς και λιγότερο του μελιού. Στο στόμα κυριαρχεί η γεύση της βύνης, αρκετά όξινη και γλυκιά, ευχάριστη και δροσιστική! Περιεκτικότητα σε αλκοόλ δεν γνωρίζω αλλά θα έλεγα κάτι μεταξύ 4 - 5 %. Μέτριας διάρκειας είναι και η σχετικά όξινη επίγευση.
Γενικά, παρότι οι weiss έχουν σταματήσει πλέον να είναι του γούστου μου και δεν τις δοκιμάζω πλέον με τόση όρεξη όπως παλιά, (η προηγουμένη της σημερινής ήταν στις 12/6/2016, #149),
η honey weiss του Παναγιώτη ήταν πραγματικά μια ευχάριστη εμπειρία. 

Στην υγειά σου Παναγιώτη!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Blonder Bräu

Estrella Galicia