Σόλο / Notos Συντεκνιά

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 675, Συντεκνιά, Ελληνική κολοκυθόμπυρα με 8% αλκοόλ και 25 IBUs. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) μεταξύ των Ηρακλειώτικων Ζυθοποιείων Σόλο και Notos Brewery - Πρότυπη Μικροζυθοποιία Ηρακλείου. Ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώτης στην Καλλιθέα Ηρακλείου στα τέλη του Ιανουαρίου που μας πέρασε, υπό άκρα μυστικότητα όπως κατόπιν αναφέρθηκε στα κοινωνικά δίκτυα. Λίγες μέρες αργότερα, την Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου, λίγο πριν την καραντίνα ανακοινώθηκε με ένα ευφάνταστο βίντεο δίνοντας ένα τέλος στην μυστικότητα. Απολαύστε το εδώ.

Η ονομασία της, "Συντεκνιά", στην Κρήτη φέρει ειδικό βάρος : Είναι η άγραφη, απαραβίαστη συμφωνία μεταξύ δύο μπιστικών φίλων που μέσω της βάπτισης ενός τέκνου επισφραγίζουν τη φιλία τους προάγοντας τη σε οικογενειακό δεσμό. Η "Συντεκνιά " είναι το προιόν - ή αν θελετε το τέκνον - της συντεχνίας των δύο πρώτων μικροζυθοποιείων του Ηρακλείου … της Σολο και της Notos Brewery, όπως χαρακτηριστικά αναγράφεται στην ετικέτα.

Το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο, θολό με κρεμώδη ελαφρώς καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, βυνώδη, με νότες καραμέλας κολοκύθας και κανέλας. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με μέση ανθράκωση και με το αλκοόλ καλά κρυμμένο. Η γεύση της είναι καταπληκτική, ιδιαίτερα νόστιμη, γλυκόπικρη και γλυκόπιοτη, μεστή και σχετικά πολύπλοκη, ελαφρώς πικάντικη με νότες κολοκύθας, τζίντζερ και κανέλας. Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας, γλυκόπικρη και πικάντικη αντιστοίχως με τη γεύση της.

Πηγή : solobeer.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland