Thornbridge Days of Creation

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 672, Days of Creation, barrel aged raspberry sour red ale μπύρα με 7% αλκοόλ από την ιδρυθείσα το 2005, Thornbridge Brewery στο Bakewell, νοτιοανατολικά του Manchester. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ!

Στη ζυθοποίησή της συγκεκριμένης μπύρας έχουν χρησιμοποιηθεί 3 ποικιλίες βυνών (Maris Otter, Munich & Black Malt), ένα Βέλγικο στέλεχος μαγιάς, και κατόπιν έχει υποστεί παλαίωση με τα σμέουρα σε βαρέλια Βουργουνδίας για πάνω από ένα χρόνο, προσθέτοντας καλλιέργειες Brettanomyces, Pediococcus και Lactobacillus σε καθορισμένα χρονικά σημεία, έτσι ώστε να ξινίσει σταδιακά την μπύρα σε διάρκεια αρκετών μηνών και να τους προσδώσουν επίπεδα γεύσης που μπορούν να αναπτυχθούν περαιτέρω με την πάροδο του χρόνου.

Το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο με χαλκινες ανταυγειες, θολό, με σχετικά λιγοστό υπόλευκο αφρό μικρής διάρκειας. Τα αρώματά της είναι εντυπωσιακά, φρουτώδη με νότες λεμονιού και κόκκινων φρούτων! Το σώμα της είναι ελαφρύ, με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πραγματικά απολαυστική, ξεδιψαστική και αναζωογονητική, οινώδης, ξηρή, όξινη και στυφή, φρουτώδης, με νότες βατόμουρου. Τέλος η επίγευσή της είναι επίσης όξινη, μέσης διάρκειας με μια ευχάριστη στυφάδα. Αν σας αρέσουν οι ξινές μπύρες είναι μια μπύρα που αξίζει να δοκιμάσετε!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland