Σόλο Anthology - Kohatu IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 674, Σόλο Anthology - Kohatu IPA, India pale ale μπύρα με 6% αλκοόλ και 25 IBUs που φυσικά υπακούει στον κανόνα 3Α, αφροζύμωτη, αφιλτράριστη κι απαστερίωτη!

Η Ανθολογία είναι μια σειρά hoppy ζύθων εμπνευσμένη από τα άνθη των λυκίσκων. Ζυθοποιείται από τη Kρητική μικροζυθοποιία Σόλο η οποία επιλέγει εκλεκτές ποικιλίες λυκίσκων από όλο τον κόσμο και μας παρουσιάζει τα αρωματικά και γευστικά τους χαρίσματα μέσα από γενναίες δόσεις των 20 γραμμαρίων ανα λίτρο! Τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές για την 1η μπύρα της Ανθολογίας, ήδη έχει κυκλοφορήσει η δεύτερη μπύρα της σειράς! Ζητώ την κατανόησή σας δυστυχώς έχω μείνει πίσω είναι η αλήθεια  αφού πίνω πιο γρήγορα απ' όσο γράφω.
Η 1η λοιπόν συνταγή είναι μια μονοποικιλιακή IPA με τους δυσεύρετους λυκίσκους Kohatu - που στην γλώσσα των Μαορί σημαίνει πέτρα ή βράχος - από τη φημισμένη για τους λυκίσκους της, Νέα Ζηλανδία. Κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο που μας πέρασε και την απόλαυσα μέσα στην καραντίνα, ας είναι καλά ο ζυθόφιλος φίλος Αντώνης Καντηφεδάκης που κάθε τόσο έστελνε "μπυροπακέτο"!

Το χρώμα της είναι ξανθό, ελάχιστα θολό, με λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, έντονα, με hoppy νότες τροπικών φρούτων και λουλουδιών. Το σώμα της είναι μεσαίο, με μέτρια ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, με απαλές νότες καραμέλας, κωνοφόρων αλλά και εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μια ελαφριά πικράδα και μεγάλη διάρκεια.
  



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland