Citra Crush

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 673, Citra Crush, Ελληνική New England IPA μπύρα με 6,5% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από τη μοναδική νομαδική μικροζυθοποιία της Κέρκυρας, Seven Island Brewery, σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Χίου.

Ανακοινώθηκε στα τέλη του Μαΐου που μας πέρασε και κυκλοφόρησε λίγες μέρες αργότερα ταυτόχρονα με την ανακοίνωση της συνεργασίας της για την περιοχή της Αττικής με τη UNIBRAU. Παρουσιάστηκε ως η πρώτη μπύρα μιας νέας εποχής για τη ζυθοποιία και τους δυο φίλους που την απαρτίζουν, τον Λευτέρη Μεσημέρη και τον Κωνσταντίνο Πουγάτσια, μια εποχή με νέα branding νοοτροπία! Στη ζυθοποίηση της Citra Crush έχουν χρησιμοποιηθεί γενναίες ποσότητες Citra λυκίσκου, τελευταίας εσοδείας και με διπλό dry hop για αρώματα στο maximum.

Το χρώμα της είναι θολό, κιτρινόξανθο με αρκετό λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, φρέσκα, φρουτώδη, νότες τροπικών φρούτων. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι καταπληκτική, με έντονες φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών, ανανά και μάνγκο! Τέλος, η επίγευση της είναι επίσης γλυκόπικρη, λίγο πικάντικη, πολύ μεγάλης διάρκειας με μια πολύ ελαφριά πικράδα. Προσωπικά την καταευχαριστήθηκα!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland