Hazy Disco Athens

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 678, Hazy Disco - Athens, Πολωνοελληνική sweet & sour india pale ale μπύρα με 5,4% αλκοόλ. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) μεταξύ της Πολωνικής ζυθοποιίας Pinta και της δικής μας νομαδικής ζυθοποιίας Strange Brew, η οποία ζυθοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις της πρώτης στο Wieprz, νοτίως της πόλης Żywiec.
Για τη Strange Brew δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις καθώς όλες τους σχεδόν οι δημιουργίες έχουν περάσει από τις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου. Δείτε τις εδώ.

Η Pinta απαρτίζεται από 3 φιλους, τους Grzesiek, Marek & Ziemek, που στις 28 Μαρτίου 2011 ξεκίνησαν το ταξίδι τους στην Πολωνική σκηνή της craft μπύρας με την πρώτη εμπορική American IPA στην Πολωνία με την "Atak Chmielu" ("Επίθεση των Λυκίσκων"). Από εκείνη τη μέρα παρασκευάζουv μπύρες όλων των τύπων, ales, lagers, sour, ακόμα και sahti (παραδοσιακό Φινλανδικό είδος μπύρας), είτε μόνοι είτε σε συνεργασία με διάφορα πολωνικά και ξένα ζυθοποιεία.
Έτσι η σημερινή μπύρα ανήκει στη σειρά Hazy Disco η οποία ξεκίνησε ως μια DDH IPA αλλά επειδή πήγε πολύ καλά, η Πολωνική ζυθοποιία αποφάσισε να ονομάσει έτσι όλες τις συνεργασίες της με ζυθοποίιες από άλλες χώρες. Έτσι λοιπόν, έχουμε την πρώτη  Hazy Disco Original μια DDH IPA με 5.8% abv, την οποία ακολούθησαν πολλές άλλες, Hazy Disco Midwest, Haarlem, Pamplona, Athens, Saint Petersburg, Zagreb, Lausanne & Bucharest μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές.

Η Hazy Disco Athens είναι μια γλυκόξινη IPA με προσθήκη πουρέ passionfruit και βερίκοκου, βανίλια και καρύδα, λακτόζη, dry-hopped με λυκίσκους Sorachi Ace, Citra και Motueka.
Το χρώμα της είναι θολό κιτρινόξανθο με λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, hoppy, φρουτώδη, με νότες τροπικών κυρίως φρούτων, μάνγκο, βερίκοκο και βανίλια. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ανθράκωση! Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή (η πρώτη γουλιά ίσως σας ξενίσει λίγο γιατί δεν είναι και τόσο συνηθισμένη, όμως με δεύτερη την εκτιμάς πολύ περισσότερο και στο τέλος λες κρίμα που τελείωσε), γλυκόξινη, με φρουτώδεις νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, φρούτα του πάθους, καρύδα, ανανά και μάνγκο. Τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη και γλυκόξινη συνάμα με ήπια πικράδα και μέση διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland