Kabinet Loco about Coco

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 680, Loco about Coco, Σερβική dark new england IPA brown ale μπύρα με 6,9% αλκοόλ και 35 IBU, από την Kabinet Brewery στο Nemenikuće, στους πρόποδες του βουνού Kosmaj, 55 χλμ νοτίως του Βελιγραδίου. Πρόκειται για την πρώτη craft μικροζυθοποιία της Σερβίας, ιδρύθηκε το 2014 από ένα ζευγάρι παθιασμένο με τη μπύρα και με τη χειροποίητη παρασκευή της. Δεν είναι παρά δύο γκουρμέ τύποι, που ψάχνουν για νέες και ασυνήθιστες γεύσεις, παράγοντας τις μπύρες τους πάντα από επιλεγμένα συστατικά.

Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως οι ετικέτες τους είναι πραγματικά έργα τέχνης που έχουν φιλοτεχνηθεί από δημιουργούς από διάφορους τομείς τέχνης. Μπορείτε να δείτε αρκετά από αυτά στην ιστοσελίδα τους εδώ, με την υπογραφή και μια μίνι συνέντευξή του εκάστοτε δημιουργού. Δυστυχώς δεν θα βρείτε πληροφορίες για τη σημερινή ετικέτα Loco about Coco.

Περνώντας στα της μπύρας, στη ζυθοποίησή της  έχουν χρησιμοποιηθεί 2 είδη αμερικάνικων λυκίσκων (Centennial & Mosaic) και ψημένη καρύδα όπως ίσως να μαντέψατε από την ονομασία της. Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ (60 EBC) με αρκετό καφέ συνεκτικό και κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, αρκετά hoppy και βυνώδη ταυτόχρονα με νότες καβουρδισμένης βύνης και σοκολάτας, και καθώς η μπύρα ζεσταίνεται γίνονται ακόμα ευχάριστα! Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και  με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πολύ νόστιμη, γλυκόπικρη και γλυκόπιοτη με τις hoppy νότες από τα τροπικά φρούτα να εμφανίζονται πρώτες και κατόπιν να συμπληρώνονται από τις νότες σοκολάτας και καρύδας. Τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη, αντίστοιχη της γεύσης της και μεγάλης διάρκειας.

Πηγή: www.kabinet.rs

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland