Devil's Sock

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 677η, Devil's Sock, Ελληνική μπύρα τύπου altbier με 5% αλκοόλ και 35 IBU από τη Random Brewing, μια νομαδική μικροζυθοποιία της Αθήνας που συστάθηκε κάτι λιγότερο από ένα χρόνο πριν, από το Λευτέρη Βρεττάκο και το Νίκο Κοχύλη και ήρθε να προστεθεί στη ελληνική σκηνή της craft-χειροποίητης μπύρας, και να αφήσει το αποτύπωμά της ξεκινώντας από αυτό του ... ποδιού!

Η Devil's Sock ή "Διαόλου κάλτσα" στην Ελληνική, είναι η πρώτη μπύρα τους, μια altbier, του ιδιαίτερου και μοναδικού αυτού γερμανικού τύπου μπύρας που συναντάται στο Düsseldorf και στις γύρω πόλεις Krefeld, Mönchengladbach. Βέβαια μικρή παραγωγή altbier υπάρχει και σε άλλες χώρες, όπως  Ηνωμένες Πολιτείες, Αυστρία, Νέα Ζηλανδία και πλέον και στην Ελλάδα χάρη στη Random Brewing.
Το ιδιαίτερο με αυτόν τον τύπο μπύρας είναι πως ενώ στην παραγωγή τους χρησιμοποιούνται αφροζύμες, η ζύμωση γίνεται σε χαμηλή θερμοκρασία και ακολουθείται από μια περίοδο ψυχρής ωρίμανσης (lagering). Έτσι φέρνουν περισσότερο σε lagers παρότι έχει χρησιμοποιηθεί μαγιά για ales. 

Το χρώμα της Devil's Sock είναι σκούρο χαλκοκόκκινο με αρκετό, πυκνό μπεζ αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα, γλυκά, βυνώδη με νότες καραμέλας και ψωμιού. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, μεστή, ξηρή, ισορροπημένη μεταξύ λυκίσκου και βύνης, με ευχάριστες γήινες και ανθικές νότες που της έχουν προσδοθεί από τους ευγενείς λυκίσκους που έχουν χρησιμοποιηθεί στην ζυθοποίησή της . Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας με ευχάριστη πικράδα.

Τελειώνοντας, νομίζω πως αξίζει μια αναφορά στην υπέροχη ετικέτα που απεικονίζει το πόδι του διαόλου με την κάλτσα, με το νύχι να την έχει σκίσει και να προεξέχει ενός σανδαλιού σαν αυτό του κλασσικού Γερμανού τουρίστα. Για το πως δένονται όλα αυτά μαζί αλλά και γιατί επιλέχθηκε αυτό το περίεργο όνομα για μπύρα αξίζει να διαβάσετε εδώ!




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland