Σόλο Antagonist 3.01

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 671, Σόλο Antagonist 3.01, Imperial Νew England IPA μπύρα με 10% αλκοόλ και 58 IBUs αφροζύμωτη, αφιλτράριστη κι απαστερίωτη!
Ο ανταγωνιστής δεν είναι μια μπύρα αλλά μια σειρά από ξανθιές μπύρες με μεγάλη περιεκτικότητα σε αλκοόλ! Ζυθοποιείται είτε από τη γνωστή Kρητική μικροζυθοποιία Σόλο είτε σε συνεργασία με την Νορβηγική μικροζυθοποιία Hogna όπως τον πρώτο ανταγωνιστή για τον οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
Η δεύτερη συνταγή (Antagonist II)  ήταν επίσης προϊόν συνεργασίας που δεν κυκλοφόρησε στην Ελλάδα. Ηταν μια triple IPA με 10% abv και 50 IBUs


Από την 3η κατά σειρά έκδοση, κι επειδή φαίνεται να πηγαίνει μακριά η βαλίτσα αποφάσισαν η αρίθμηση να γίνεται σε 2 δεκαδικά ψηφία, κάτι σαν τις εκδόσεις προγραμμάτων πληροφορικής! Έτσι σήμερα παρουσιάζουμε την Antagonist 3.01 ενώ ήδη έχουν κυκλοφορήσει οι εκδόσεις 3.02 και 3.03, μια India Pale Lager με 10% abv και 60 IBUs από τη Σόλο Jikiun και μια triple IPA με 10% abv και 50 IBUs (ξανά) από την Hogna Brygg αντίστοιχα. Αμφότερες κυκλοφόρησαν μόνο στο εξωτερικό.

Το χρώμα της είναι ξανθό, θολό, με αρκετό συνεκτικό ελαφρώς μπεζ αφρό μικρής διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, έντονα, με hoppy νότες τροπικών φρούτων ενώ αισθητό είναι και το αλκοόλ στη μύτη. Το σώμα της είναι γεμάτο, με μέτρια ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, πολύπλοκη, δυνατή, γλυκόπικρη, με φρουτώδεις νότες, ανανά, μάγκο και πεπονιού. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, γλυκόπικρη με πικάντικες νότες.

Πηγή: solobeer.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland