Verigos-Mastro Manolo Birraio Strong ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 686, Verigos - Mastro Manolo Birraio Strong Honey ale, Ελληνική strong honey ale μπύρα με 9+ % αλκοόλΖυθοποιήθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2019 από τους ζυθοποιούς Κωνσταντίνο Βερίγο (της Notos Brewery) και Mastro Manolo Birraio, στη Ανάληψη Χερσονήσου στη Μικροζυθοποιία Barbantonis, σε σπιτικό όμως εξοπλισμό οπως φαίνεται παρακάτω σε αποκλειστικά φωτογραφικά ντοκουμέντα:
Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιήθηκε ξύσμα κιτρολέμονο από την Αίγινα, μέλι και σιρόπι από σπιτικό γλυκό σύκο από τον Αντώνη Καντηφεδάκη, ο οποίος φυσικά ήταν παρών κατά το βράσιμο με τα ... κινητά μαγειρεία που πάντα κουβαλάει σε τέτοιες περιστάσεις. Να σημειωθεί πως το νερό που χρησιμοποιήθηκε στο βράσιμο δεν ήταν απευθείας από την βρύση αλλά είχε περάσει από τον εξοπλισμό βελτίωσης που διαθέτει η Μικροζυθοποιία Barbantonis, κάτι που μέτρησε αρκετά στο τελικό αποτέλεσμα! Επίσης χρησιμοποιήθηκαν 3 ποικιλίες λυκίσκου, magnum, mosaic & citra, όμως το βασικότερο συστατικό για την επιτυχία της μπύρας ήταν η παρέα που στήθηκε εκείνο το βράδυ και απόλαυσε υπέροχες συνταγές φαγητού όπως κοσκοσέλα Σαντορίνης συνταγή του Νίκου Καραμολέγκου, gnocchi con carne και χοιρινό σαβόρε. Δείτε φωτογραφίες στο τέλους του αρθρου και θα καταλάβετε τι σημαίνει ζυθοποίηση απο αυτη την ομάδα.

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, να αναφέρω πως την ήπια με αρκετή καθυστέρηση, στις 13 Ιουνίου 2020. Όλο αυτό το διάστημα απλά είχε ξεχαστεί στο βάθος του ψυγείου μου πίσω από άλλες μπύρες κι έτσι όπως ήταν χωρίς ετικέτα όταν την άνοιξα δεν ήξερα καν ποια ήταν, κι αυτό έδωσε μια παραπάνω ώθηση στην απόλαυση της!
Η Verigos - Mastro Manolo Strong Honey ale έχει χαλκόξανθο χρώμά, ελαφρώς θολό, με λευκό, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ισορροπημένα μεταξύ της βύνης και του λυκίσκου με ευχάριστες νότες καραμέλας, κίτρου και μελιού. Έχει ελαφρύ προς μεσαίο σώμα και χαμηλή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πραγματικά απολαυστική, γλυκόπιοτη, με ευχάριστες νότες εσπεριδοειδών και μελιού που γίνονται ολοένα και πιο έντονες καθώς ζεσταίνεται η μπύρα. Το σιρόπι του σύκου από μόνο του δεν το διέκρινα η αλήθεια είναι, ίσως επειδή οι γεύση του είναι κοντά σε αυτή του μελιού, όπως και να έχει όμως η γεύση της μπύρας ήταν απλά υπέροχη. Τέλος η επίγευσή της είναι και μεγάλης διάρκειας, με αρκετά έντονο βυνώδη και γήινο χαρακτήρα με βασικό χαρακτηριστικό την παρουσία του μελιού!


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland