Petrus Aged Red

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 693, Petrus Aged Red, Βέλγικη ξινή μπύρα φλαμανδικού τύπου (Flemish red-brown ale), με 8,5% αλκοόλ, από την Brouwerij De Brabandere στο Harelbeke, στη Δυτική Φλάνδρα. Μπορείτε να διαβάσετε για τη ζυθοποιία και την ιστορία της εδώ.

Η Aged Red είναι μια τυπική φλαμανδική κόκκινη μπύρα, που προκύπτει από την ανάμειξη Petrus Aged Pale (παλαιωμένη σε μεγάλα δρύινα foeders) με dubbel bruin μπύρα σε ποσοστό 15% και 85% αντίστοιχα και την προσθήκη φρέσκων βύσσινων. Η aged pale και τα φρούτα προσδίδουν την ελαφριά οξύτητα και η dubbel το κοκκινωπό-καφέ χρώμα. H Aged Red είναι η λιγότερο ξινή από τις 3 ξινές μπύρες της Petrus Sour σειράς, όμως η ζυθοποιία προτρέπει τους καταναλωτές να πειραματιστούν σε περαιτέρω ανάμειξη στο ποτήρι κατά το δοκούν, δίνοντας κι ένα παράδειγμα στην παρακάτω εικόνα με την αγαπημένη πρόταση του αρχιζυθοποιού, την οποία ονομάζει 50/50 και αποτελείται από μισό ποτήρι της πιο ξινής Aged Pale και μισό της Aged Red που δοκιμάζω σήμερα.


Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο (μαόνι) με αρκετό, κρεμώδη, καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, ελαφρώς όξινα, οινώδη και φρουτώδη με νότες κόκκινων φρούτων! Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πολύ καλή, γλυκόξινη και λίγο στυφή με φρουτώδεις νότες βύσσινου και σταφίδας. Τέλος, η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόξινη, στυφή και μεγάλης διάρκεια.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland