Ale Box 5

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 696, Ale Box 5, Ελληνική εορταστική New England style IPA μπύρα με 6,7% αλκοόλ από τη Zυθοποιία Αναστασίου στο Χαλάνδρι Αττικής. Ζυθοποιήθηκε σε συνεργασίαμε το γνωστό brew shop Ale Box, με αφορμή τηα 5 χρόνια λειτουργίας του δεύτερου! Περισσότερα για τη μικροζυθοποιία του Χαλανδρίου μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Το Ale Box  βρίσκεται στην Καλλιθέα Αττικής και για όσους δεν γνωρίζουν τί είναι ένα brew shop, να πούμε πως είναι ένα κατάστημα (φυσικό και διαδικτυακό στην περίπωση του Ale Box) που παρέχει υλικά και εξοπλισμό ζυθοποίησης για τον ερασιτέχνη αλλα και τον επαγγελματία ζυθοποιό. Αν ασχολείστε ήδη με την οικιακή ζυθοποίηση σίγουρα θα το γνωρίζετε, αν όμως ενδιαφέρεστε να ασχοληθείτε και δεν το έχετε κάνει ακόμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα τους ή ακόμα καλύτερα το κατάστημά τους αν είναι εφικτό. Όντας ζυθοποιοί και οι ίδιοι θα σας βοηθήσουν και θα σας συμβουλέψουν, έτσι ώστε να μπορέσετε να κάνετε την αρχή!

Είναι απαστερίωτη, αφιλτράριστη, θολή ξανθιά με, λευκό συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι hoppy, ιδιαίτερα φρουτένια, με υπέροχες νότες ανανά και πεπονιού που της έχουν προσδοθεί από τις 3 ποικιλίες λυκίσκου (Galaxy, Azacca & Sabro) που έχουν χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίησή της. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπιοτη κι ευκολόπιοτη με φρουτώδεις νότες αντίστοιχες των αρωμάτων, μάνγκο, ανανά και πεπόνι! Τέλος η επίγευσή της είναι φρουτώδης, γλυκιά, σχεδόν χωρίς καθόλου πικράδα και μέση διάρκεια.

Πηγή: www.alebox.gr




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland