Petrus Roodbruin

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 687, Petrus Roodbruin, Βέλγικη ξινή μπύρα φλαμανδικού τύπου (Flemish red-brown ale), με 5,5% αλκοόλ, από την Brouwerij De Brabandere στο Harelbeke, στη Δυτική Φλάνδρα. Μπορείτε να διαβάσετε για τη ζυθοποιία και την ιστορία της εδώ.

Η Roodbruin είναι μια τυπική φλαμανδική κόκκινη μπύρα, που προκύπτει από την ανάμειξη Petrus Aged Pale (παλαιωμένη σε μεγάλα δρύινα foeders), με νέα brown ale μπύρα σε ποσοστό 1/3 και 2/3 αντίστοιχα. Η παλαιά προσδίδει την οξύτητα που χαρακτηρίζει μια flanders red ale και η νέα το κοκκινωπό-καφέ χρώμα.

Περνώντας στα της μπύρας, το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο (μαόνι) με αρκετό, συνεκτικό καφέ αφρό μέσης σχετικά διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, ελαφρώς όξινα, οινώδη και φρουτώδη με νότες σκούρων φρούτων! Το σώμα της είναι ελαφρύ και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πολύ καλή, μέτρια όξινη και στυφή με φρουτώδεις νότες κόκκινων φρούτων, κερασιού, βύσσινου και σταφίδας. Τέλος, η επίγευσή της είναι ελαφρώς όξινη και στυφή, και με μέση διάρκεια.




Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland