Σόλο Χαρουπιά

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 683, Σόλο Χαρουπιά, Ελληνική brown ale μπύρα με 6,5% αλκοόλ και 30 IBUs. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration μπύρα) από την κρητική ζυθοποιία Σόλο με τη Δανέζικη Kissmeyer Beer & Brewing, και τη Γερμανική Freigeist Bierkultur, μια μπύρα φόρος τιμής σε ένα από τα πιο κοινά δέντρα στην Κρήτη.

Παιδί της καραντίνας του #covid19 και η Χαρουπιά αφού κυκλοφόρησε στις αρχές του Απριλίου  που μας πέρασε. Χάρη στο ζυθόφιλο φίλο Αντώνη Καντηφεδάκη που κάθε τόσο έστελνε "μπυροπακέτο" από την Κρήτη, αλλά με μπύρες από όλη την Ελλάδα, μπόρεσα και την απόλαυσα τις μέσα σε αυτές τις δύσκολες μέρες. 

Το χρώμα της είναι καστανόμαυρο, με καφέ κρεμώδη αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, βυνώδη, με νότες καβουρδισμένης βύνης, σοκολάτας και χαρουπιού. Το σώμα της είναι γεμάτο, με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη και πολύ πιο ευκολόπιοτη απ' ότι κάποιος θα περίμενε, με απαλές νότες χαρουπιού, σοκολάτας και σκούρων αποξηραμένων φρούτων. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μια ελαφριά πικράδα και μέση διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland