ΧΑΟΣ Brews Lorenzian IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 695, Lorenzian IPA, Ελληνική india pale ale μπύρα με 7,7% αλκοόλ και 41 IBU από τη Χανιώτικη Μικροζυθοποιία - Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση "Χάος" που στεγάζεται στην περιοχή της Χρυσοπηγής. Η ΧΑΟΣ Brews απαρτίζεται από 3 φίλους, τον Φώτη Μπομπολάκη, Αντώνη Φρεδιανάκη και τον Ανδρέα Καρδαμάκη. Δημιουργήθηκε πριν από ένα χρόνο, το φθινόπωρο του 2019 στα Χανιά, με σκοπό να δημιουργήσει μια γκάμα ποιοτικών μπυρών χρησιμοποιώντας εγχώρια προϊόντα και δίνοντας βάση στις συνεργασίες με Έλληνες παραγωγούς. Στόχος είναι να παρουσιάσει στο ελληνικό κοινό ότι η μπύρα είναι κάτι παραπάνω από τις γνωστές σε όλους μας lager.
Οι δημιουργίες τους μέχρι τώρα κυκλοφορούν μόνο σε βαρέλια άρα θα τις βρείτε μόνο σε μπυραρίες. Κάπως έτσι με βρήκε το lockdown στα τέλη του Μαρτίου που μας πέρασε χωρίς να έχω δοκιμάσει καμιά ΧΑΟΣ. Αμέσως μετά την καραντίνα όμως με το που άνοιξε η εστίαση στις 18/5, η πρώτη μπύρα σε μπυραρία ήταν η σημερινή Lorenzian IPA!
 Όταν μιλάμε για Lorenz και Χάος, δεν μπορεί να μην είναι η ονομασία Lorenzian προς τιμήν του Edward Norton Lorenz (23/5/1917 – 16/04/2008), του Αμερικανού μαθηματικού και μετεωρολόγου που καθιέρωσε τη θεωρητική βάση της προβλεψιμότητας του καιρού και του κλίματος, καθώς και τη βάση για την ατμοσφαιρική φυσική και τη μετεωρολογία με τη βοήθεια υπολογιστή. Επίσης είναι γνωστός κι ως ο ιδρυτής της σύγχρονης θεωρίας χάους, του κλάδου των μαθηματικών που εστιάζει στη συμπεριφορά των δυναμικών συστημάτων που είναι πολύ ευαίσθητα στις αρχικές συνθήκες (το φαινόμενο της πεταλούδας που μάλλον θα έχετε ακουστά). Έτσι λοιπόν, το αυτοκόλλητο της κάνουλας της Lorenzian IPA όπως φαίνεται στην φωτογραφία υποθέτω πως θα μπορούσε να είναι η γραφική απεικόνιση των λύσεων των διαφορικών εξισώσεων του συστήματος Lorenz. Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε.
Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας η Lorenzian IPA είναι χειροποίητη, απαστερίωτη, ξανθιά, θολή μπύρα, με λευκό αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματα της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, έντονα, με hoppy νότες τροπικών φρούτων, ανανά ροδάκινο και πεπόνι. Το σώμα της είναι μεσαίο προς γεμάτο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, φρουτώδης, με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων αντίστοιχες των αρωμάτων . Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μια ελαφριά πικράδα και μεγάλη διάρκεια.

Πηγή : chanianews.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland