Valsamo Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 694, Valsamo Ale, Ελληνική honey ale μπύρα με 5,5% αλκοόλ και 11 IBUs από τη νομαδική ζυθοποιία Samos Beer στον Πύργο της Σάμου. Λίγο πριν τα μέσα του 2019 κυκλοφόρησε η πρώτη μπύρα της ζυθοποιίας σε συνεργασία με την Ζυθοποιία Χίου, η Valsamo Ale, ζυθοποιημένη με αγνό Σαμιώτικο μέλι, άνθη πορτοκαλιού από τους Μύλους Σάμου, κόλιανδρο και Γερμανική μαγιά weiss.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει και το λογότυπο της ζυθοποιίας στο οποίο απεικονίζεται ένας χαμαιλέοντας, τιμώντας τον μοναδικό πληθυσμό χαμαιλέοντα της Ελλάδας που συναντάται στη Σάμο!

Η Valsamo Ale είναι χειροποίητη, απαστερίωτη, ξανθιά μπύρα, με σχετικά λίγο αλλά συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι δροσερά, ευχάριστα με νότες εσπεριδοειδών και μελιού και το σώμα της είναι μεσαίο, με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πολύ καλή, ξεδιψαστική, ισορροπημένα γλυκόπικρη, ευκολόπιοτη, με απαλές νότες κόλιανδρου, μελιού και λυκίσκου. Τέλος, η επίγευσή της χαρακτηρίζεται από μια ελαφριά πικράδα κι έχει μέση διάρκεια.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland