Dębowe Mocne

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 688, Dębowe Mocne, Πολωνική strong amber lager μπύρα με 7% αλκοόλ από την Kompania Piwowarska, μια ομάδα ζυθοποιείων με έδρα το Poznań της Πολωνίας. Ιδρύθηκε το 1999 και από το 2009 έως το 2017 ανήκε στην SABMiller. Στο πλαίσιο των συμφωνιών που είχαν συναφθεί με ρυθμιστικές αρχές προτού επιτραπεί στην Anheuser-Busch InBev να αποκτήσει τη SABMiller το 2016, ανακοινώθηκε ότι η Kompania Piwowarska θα έπρεπε να πωληθεί στο Γιαπωνέζικο όμιλο Asahi Breweries στον οποίο και ανήκει από το 2017. Η Kompania Piwowarska διαθέτει σήμερα τρεις ζυθοποιίες: Lech Browary Wielkopolski στο Poznań, Tyskie Browary Książęce στο Tychy και Browar Dojlidy στο Białystok. Η Dębowe Mocne παράγεται στο πρώτο.

Το χρώμα της είναι σκούρο καφέ, διαυγές, με αρκετό υπόλευκο αφρό μέσης συνοχής και διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, βυνώδη με νότες καραμέλας, toffee και ξηρών καρπών. Το σώμα της είναι ελαφρύ με μέση ανθράκωση, και η γεύση της μεστή, γλυκόπιοτη με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη με μέση διάρκεια.

Πηγή: www.kp.pl


Σχόλια

  1. Φαινεται ωραία μπυρα αλλά που θα την βρούμε να την αγοράσουμε? Καλό είναι στις αναρτήσεις-προτάσεις με ετικέτες μπύρας να αναγράφετε και που μπορούμε να τις βρούμε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Έχετε δίκιο κι εδώ είμαι να απαντήσω σε όποιον ενδιαφέρεται. Όμως είναι λεπτό το όριο του τι θεωρεί κάποιος διαφήμιση και δε θα ήθελα να φανεί έτσι. Μπορεί να υπάρχει σε πολλά μέρη και δεν είναι σωστό να προτείνω ένα. Την αγόρασα απο ένα mini market με Ρουμάνικα προϊόντα στην Αχαρνών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland