Mikònu Bohemian Pilsner

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 528η, Mikònu Bohemian Pilsner, Ελληνική pilsner μπύρα Τσέχικου τύπου με 4,2% αλκοόλ, από τη Μικροζυθοποιία Μυκόνου, (Mykonos Brewing Company) στη θέση Αργύραινα κοντά στη Χώρα του κοσμοπολίτικου Κυκλαδίτικου νησιού! Περισσότερα για τη Μικροζυθοποιία Μυκόνου και τους ζυθοποιούς της αξίζει να διαβάσετε στο αφιέρωμά της στο popaganda.gr, ή και στις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου εδώ και εδώ.
Η Mikònu Bohemian Pilsner, είναι μια χαμηλόβαθμη pilsner, ζυμωμένη με παραδοσιακή υγρή Τσέχικη Pilsner μαγιά, η οποία περιέχει υψηλές δόσεις του καθαρόαιμου Τσέχικου λυκίσκου saaz. H μυκονιάτικη  συνταγή βασίζεται πάνω στην κλασική εκτέλεση της Bohemian Pilsner, αλλά με την προσθήκη γενναίων δόσεων Αμερικάνικων λυκίσκων με την μέθοδο του dry hopping. H ζυθοποίηση της κρατάει 50 μέρες, δεν αραιώνεται με νερό πριν την εμφιάλωση, πρόκειται για ένα προϊόν του παραδοσιακό και αργού “lagering”.
Η ετικέτα της είναι εμπνευσμένη από τη ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα τη Γιγαντομαχία, την πάλη του Ηρακλή και των Ολυμπίων Θεών με τους Γίγαντες, κατά την οποία τους σκότωσαν και τους έθαψαν κάτω από τους βράχους του νησιού.
Έχει διαυγές ξανθό χρώμα, με άφθονο πυκνό, κρεμώδη, συνεκτικό λευκό αφρό πολύ μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα, βυνώδη, με νότες εσπεριδοειδών φρούτων, γρασιδιού και μαγιάς. Το σώμα της είναι ελαφρύ με ιδιαίτερα αυξημένη ενανθράκωση! Η γεύση της είναι ξεδιψαστική, ισορροπημένη με ευχάριστες νότες λυκίσκου. Τέλος, έχει μικρής διάρκειας επίγευση της με κύριο χαρακτηριστικό μια ελαφριά πικράδα.

Πηγή: popaganda.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland