Westvleteren Blond

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 530, Westvleteren Blond, Βέλγικη μοναστηριακή trappist μπύρα με 5,8% αλκοόλ από το Αβαείο των Τραππιστών μοναχών του Αγίου Σίξτου στη Δυτική Φλάνδρα (Westvleteren Abdij St. Sixtus). Πρόκειται για ένα εκ των έξι Βέλγικων και δεκατεσσάρων παγκοσμίως μοναστηριών, που έχουν το δικαίωμα να παράγουν αυθεντική Trappist μπύρα.
Για το συγκεκριμένο μοναστήρι και το μύθο έχει καταφέρει να χτίσει γύρω από τι μπύρες του, αξίζει να διαβάσετε εδώ στην δοκιμή της ναυαρχίδας του, Westvleteren 12. Η Westvleteren Blond, με το πράσινο καπάκι, είναι η βασική μπύρα για την καθημερινή, ιδία κατανάλωση των μοναχών, από το 1999, όταν σταμάτησαν να παράγουν τη Westvleteren 6, αυτή με το κόκκινο καπάκι.
Είναι ξανθιά, με υπερπλούσιο, λευκό, πυκνό και κρεμώδη αφρό που σταδιακά υποχωρεί σε ένα στρώμα πάχους ένα εκατοστό περίπου που αν δεν ξεκινήσεις να πίνεις σου δίνει την εντύπωση ότι θα μείνει εκεί για πάντα! Τα αρώματα της είναι υπέροχα, φρουτώδη, με ευχάριστες ανθικές νότες λεμονανθού και μαγιάς. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ενανθράκωση! Η γεύση της είναι απολαυστική, γλυκιά, φρουτώδης με νότες αχλαδιού και λεμονιού, ενώ η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόπικρη και με μεγάλη διάρκεια.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland