Bevog Snow Shovel Hazy IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 536, Bevog, Snow Shovel, Αυστριακή New England IPA, dry hopped μπύρα, με 6,7% αλκοόλ, από την μικροζυθοποιία Brauhaus Bevog, στο Bad Radkersburg της νότιας Αυστρίας, κοντά στα σύνορα με Σλοβενία! Βασικά οι ζυθοποιοί είναι Σλοβένοι που έχουν το ζυθοποιείο τους από την "άλλη" μεριά των συνόρων. Ως ζυθοποιείο έχουν αρκετές διακρίσεις εντός και εκτός συνόρων, από το ξεκίνημά τους! Το 2013 διακρίθηκαν με την 3η θέση στο top 10 νέων ζυθοποιείων του κόσμου!
Ο σκοπός τους είναι να ξεπεράσουν τα όρια των συνηθισμένων μπυρών και γι' αυτό παράγουν κυρίως αφροζύμωτες μπύρες τις γνωστές ales δηλαδή, αγγλικού τύπου. Αξίζει επίσης να αναφερθεί πως οι ετικέτες στα κουτάκια τους έχουν κορυφαία σχεδίαση. Δείτε ένα μικρό δείγμα στην παρακάτω εικόνα.


Επίσης προσέξτε και την παρακάτω λεπτομέρεια στο κουτί της Snow Shovel.


Η Snow Shovel ανήκει στη σειρά "Ποιος νοιάζεται;" (Who Cares Editions & Collaborations). Το περίεργο αυτό όνομα σειράς έχει διπλή έννοια, είτε "ποιος νοιάζεται αν σας αρέσει ή όχι", είτε "για τους ανθρώπους που νοιάζονται για τη ζυθοποιία μας και τις νόστιμες μπύρες που ζυθοποιούμε". Οι μπύρες αυτής της σειράς είναι της ευρείας craft σκηνής και περιορισμένης ζυθοποίησης.

Το χρώμα της είναι ξανθοκίτρινο, ομιχλώδες με λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Έχει έντονα αρώματα εσπεριδοειδών αλλά και τροπικών φρούτων που της προσδίδονται από τους λυκίσκους που έχουν χρησιμοποιηθεί στη ζυθοποίησή της. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ενανθράκωση. Η γεύση της είναι υπέροχη, γλυκιά, με νότες ροδάκινου, μάγκο, ανανά και πορτοκαλιού, και είναι ιδιαίτερα απολαυστική! Τέλος έχει έντονη επίγευση, γλυκιά και καθόλου πικρή, μεγάλης διάρκειας και άκρως ευχάριστη!

Πηγή: bevog.at
Πηγή: bevog.at

Σχόλια

  1. μπράβο μπαμπά αυτί είναι καινούρια μπύρα αν ναι μπράβο σου και σου εύχομαι
    να δοκιμάσεις και άλλες μπύρες σου εύχομαι καλή επιτυχία και καλή πρόοδο μπαμπά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αν γράφατε και τιμές αποντις μπύρες θα ήταν καλυτερα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι τιμές στις περισσότερες μπύρες εισαγωγής είναι 3-4 φορές μεγαλύτερη από μια μπύρα από το super market. Θα τις βρείτε μόνο σε συγκεκριμένες κάβες και κάποιες μπυραρίες και φυσικά δεν έχουν όλοι την ίδια τιμή. Συνεπώς δεν έχει νόημα η αναγραφή των τιμών σε αυτές εδώ τις σελίδες που αύριο μπορεί και να μην ισχύουν κιόλας. Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο σας.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland