Baltika #4 Original

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 534, Baltika #4 Original (Оригинальное), Ρώσικη dunkel μπύρα με 5,6% αλκοόλ, από την Baltika Brewery (Baltic Beverages Holding - Carlsberg) (Пивоваренная компания "Балтика") στην Αγία Πετρούπολη. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1990 και από το 2007 ανήκει στο group της Δανέζικης Carlsberg. Είναι η μεγαλύτερη ζυθοποιία της Ρωσίας κι από τις σπουδαιότερες στην Ευρώπη. Έχει στην κατοχή της 11 ζυθοποιεία σε μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, δύο εκ των οποίων βρίσκονται στην Αγία Πετρούπολη. Οι μπύρες Baltika εξάγονται σε πάνω από 75 χώρες. Η Baltika #4 είναι από τις παλαιότερες της ζυθοποιίας καθώς παράγεται από το 1994, και έχει βραβευθεί αρκετές φορές με πιο σημαντική το Χρυσό Μετάλλιο στο διαγωνισμό European Beer Star Awards 2008 στην κατηγορία Red & Amber Beer.

Περνώντας στα της μπύρας, με το άνοιγμα της φιάλης σε πλημυρίζουν τα αρώματα της καραμέλας, τόσο έντονα που νομίζεις ότι άνοιξες coca cola. Το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο, με κρεμώδη, μπεζ, αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι, γλυκά με έντονες νότες καραμέλας και ψωμιού από την καραμελοποιημένη βύνη και τη βύνη σίκαλης αντίστοιχα. Το σώμα της είναι μεσαίο και με μέση ενανθράκωση, ενώ η γεύση της είναι γλυκιά, βυνώδη, με νότες σταφίδας, αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας και ψωμιού, σε αντιστοιχία με τα αρώματά της. Τέλος, ευχάριστα γλυκιά είναι και η επίγευσή της που όμως έχει σχετικά μικρή διάρκεια.

Πηγή : eng.baltika.ru/

Σχόλια

  1. Από Ρόδο! Με αυτήν την Baltika είχα το τελευταίο μου μεθύσι, λίγα χρόνια πριν, στην ονομαστική μου εορτή. Δεν φταίει φυσικά η μπύρα. Εγώ παρασύρθηκα διότι η μπύρα είναι εξαιρετική και είχα παραπάνω ευφορία λόγω και της ημέρας. Η συγκεκριμένη είναι "γεμάτη" μπύρα και πίνεται πολύ ευχάριστα. Θα έλεγα ότι όλες οι Baltika που έχω δοκιμάσει είναι ποιοτικές μπύρες και αξίζουν την αγορά τους ενώ και η τιμή τους είναι λογικότατη.Davai!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland