Chios Beer Wheat - with mastic


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 615, Chios Beer Wheat - with mastic, Ελληνική σταρένια μπύρα με Μαστίχα Χίου από τη Ζυθοποιία Χίου. Η ιστορία της ζυθοποιίας ξεκινά το καλοκαίρι του 2010 από τον Μάνο Ναζλίδη και τον Ιάκωβο Αμύγδαλο. Το 2011 διαμορφώθηκε ο χώρος στην περιοχή του Κάμπου της Χίου, όπου στεγάζεται η επιχείρηση μέχρι και σήμερα. Το 2012 ξεκίνησαν την παραγωγή και την εμφιάλωση της Φρέσκιας Μπύρας Χίου. Αρχές του 2013 έγιναν επενδύσεις για την αύξηση της παραγωγικής ικανότητας ξεκινώντας και την παραγωγή της SmokedRobust Porter. Το 2017 στον κατάλογο των προϊόντων προστέθηκε και η Chios Beer BBQ μια έντονα καπνιστή μπύρα η οποία δυστυχώς δεν έχει τύχει να περάσει (ακόμα) από τις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου. Αξίζει να αναφερθεί πως οι δεξαμενές της Ζυθοποιίας Χίου είναι ιδιαίτερα φιλόξενες καθώς μέσα από αυτές έχουν περάσει ένας ιδιαίτερα μεγάλος αριθμών ελληνικών μπυρών από 'Ελληνες gypsy brewers.

Η Chios Beer Wheat είναι μια συνταγή που επιμελήθηκε η νεαρή ζυθοποιός η Στέλλα Δημητριάδου, όταν βρέθηκε να πραγματοποιεί την πρακτική της άσκηση στη Ζυθοποιία Χίου! Είναι απαστερίωτη φυσικά κι αφιλτράριστη, με 5,5% περιεκτικότητα σε αλκοόλ, και στη ζυθοποίηση της έχουν χρησιμοποιηθεί βύνες σιταριού, συνδυασμός που ίσως και να δοκιμάστηκε για πρώτη φορά από τη Στέλλα.
Με το άνοιγμα της φιάλης, σε πλημμυρίζει ένα πραγματικά υπέροχο κι έντονο άρωμα μαστίχας! Το χρώμα της είναι σκουρόξανθο με χάλκινες ανταύγειες, και λευκό αφρό μέσης διάρκειας. Το άρωμα μαστίχας είναι τόσο έντονο που υπερνικά τα αρώματα τη βύνης και το σώμα της είναι μεσαίο, με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, γλυκόπικρη, με έντονες νότες μαστίχας και απαλές νότες ψωμιού και γρασιδιού. Μια σίγουρα ιδιαίτερη μπύρα που θα την απολαύσετε καλύτερα μόνης της, και θα σας δώσει την αίσθηση ότι έχει βουτήξει ένα κουτάλι υποβρύχιο μαστίχας μέσα της, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην σχετική ιστοσελίδα της ζυθοποιίας.  

Πηγή : chiosbeer.gr
Πηγή : chiosbeer.gr


Σχόλια

  1. Την δοκίμασα από περιέργεια λίγους μήνες πριν, θέλοντας να εκτιμήσω ένα καθαρά ελληνικό προϊόν - μαστίχα - μέσα σε ζύθο και γιατί το νησί είναι παραμεθόριο και μια τέτοια προσπάθεια χρειάζεται βοήθεια. Λυπάμαι που το λέω αλλά μαρτύρησα μέχρι να την πιω αν δεν έχυσα κιόλας κάποια ποσότητα στον νεροχύτη. Μου φάνηκε σαν μια από τις πλέον πικρές μπύρες που έχω δοκιμάσει. Βεβαίως, το λαρύγγι του καθενός είναι διαφορετικό και γι΄αυτό υπάρχουν και διαφορετικές απόψεις. Προσωπικά πάντως μιλώντας, δεν θα την ξαναπάρω όχι μόνο για την ακριβή τιμή της - αν είναι καλή η μπύρα, γιατί σχεδόν μόνο αυτήν πίνω ως ποτό, θα τα ακουμπήσω. Η γεύση της δεν μου άρεσε καθόλου και νομίζω ότι οι Έλληνες παραγωγοί συχνά τα πολυανακατεύουν τα πράγματα με απογοητευτικά αποτελέσματα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι σίγουρα ιδιαίτερη και όχι εύκολη μπύρα! Ούτε καθημερινή μπορεί γίνει αλλά ούτε και να συνοδεύσει φαγητά εύκολα! Προσωπικά δεν με δυσκόλεψε καθόλου ως ποτό και την ευχαριστήθηκα πραγματικά! Εννοείται βέβαια πως μου αρέσουν και η μπύρα και η μαστίχα, και μου άρεσε που ο συνδυασμός τους έγινε σε συνταγή σταρένιας! Παλιότερα είχα δοκιμάσει μια ξανθιά lager με απαλές νότες μαστίχας και με είχε απογοητεύσει το αποτέλεσμα!

      Διαγραφή
    2. Από Ρόδο! Και εμένα μου αρέσει η μαστίχα, τόσον ως τσίχλα όσον και ως λικέρ.Όπως λέτε και εσείς, είναι " δύσκολη" μπύρα.Γι΄αυτό δεν ξέρω και τι απήχηση έχει στο ελληνικό κοινό, το οποίο γενικά βρίσκεται ακόμη στο "Α" της μπυροποσίας, υπό την έννοια ότι γενικώς βολεύεται με την παγιωμένη φράση
      " πίνω μπύρα μόνο το καλοκαίρι και την θέλω παγωμένη (!)".Όλα βέβαια είναι θέμα και ατομικής γεύσεως, οπότε η απόλαυση μίας μπύρας παραμένει προσωπική υπόθεση και προσφέρει αποκλειστικές στιγμές ευτυχίας!

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland