Brunehaut Blanche

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 610, Brunehaut Blanche, Bέλγικη blanche (wit) μπύρα με 5,5 % αλκοόλ, από την ζυθοποιία Brasserie de Brunehaut, στο Rongy-Brunehaut, 80 χλμ νοτιοδυτικά των Βρυξελλών, κοντά στα σύνορα με τη Γαλλία. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ, στην πρώτη μπύρα της ζυθοποιίας που πέρασε από τις σελίδες του παρόντος μπυρο-ημερολογίου.

Η Brunehaut Blanche είναι με μια wit που όμως δεν περιέχει σιτάρι! Στη ζυθοποίησή της έχει χρησιμοποιηθεί βυνοποιημένο κριθάρι, κεχρί και μαυροσίταρο (φαγόπυρο)! Επίσης δεν περιέχει γλουτένη, αφού η εταιρεία έχει αναπτύξει μια μοναδική και φυσική μέθοδο να την αφαιρεί από την μπύρα κατά τη διάρκεια της ζυθοποίησης (σε βαθμό <5ppm). 
Είναι ξανθιά θολή με πάρα πολλά ιζήματα και άφθονο λευκό συνεκτικό αφρό, μεγάλης διάρκειας. Διακρίνονται απαλά αρώματα βύνης, με γήινες και ανθικές νότες. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι λίγο ιδιαίτερη, γλυκιά, με νότες κίτρου και κόλιανδρου, ελαφρώς πικάντικη και αρκετά όξινη. Τέλος η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας με μια χαρακτηριστική οξύτητα. Μπορεί γενικά, να μην ενθουσιάζει ιδιαίτερα ως wit μπύρα, όμως στα άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη μπορεί να προσφέρει ιδιαίτερη ευχαρίστηση καθώς δεν είναι καθόλου συνηθισμένο στην αγορά να βρει κανείς gluten-free τύπου wit.

Πηγή : brunehaut.com



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Estrella Galicia