Sui Generis / Clepsydra Smoked Baltic Porter

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 620, Sui Generis / Clepsydra Smoked Baltic Porter, Ελληνική καπνιστή Baltic porter με 8,5% αλκοόλ. Πρόκειται για μια συνεργατική μπύρα (collaboration beer) μεταξύ της νεοσύστατης Sui Generis και της Clepsydra Nomad Brewing. Για τη Clepsydra και τον άνθρωπο πίσω από αυτήν, τον Πάνο Ζώτο μπορείτε να διαβάσετε εδώ. Η Sui Generis συστάθηκε μόλις πρόσφατα από τον οικοζυθοποιό Νίκο Γεωργίου, γνωστό στον κύκλο της ελληνικής craft σκηνής και των ζυθόφιλων γενικότερα, αλλά και στους φίλους του παρόντος ιστολογίου, αφού μέσα από τις σελίδες αυτές έχουν παρουσιαστεί αρκετές σπιτικές συνταγές του. Δείτε τις εδώ.

Η σημερινή "συνεργατική" smoked baltic porter παρουσιάστηκε για πρώτη φορά πριν μερικές ημέρες στο 1ο Athens Craft Beer Festival. Ήταν από τις μπύρες που ξεχώρισαν, απέσπασε ιδιαίτερα θετικά σχόλια από αρκετούς επισκέπτες και φυσικά την τρίτη και τελευταία μέρα του φεστιβάλ έγινε sold out από νωρίς!

Περνώντας στη γευσιγνωσία της, το χρώμα της είναι μαύρο με αρκετό, κρεμώδη και συνεκτικό, καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι βυνώδη, με υπέροχες καπνιστές νότες, χωρίς αρωματικές υπερβολές, και πίσω από αυτές διαφαίνονται οι νότες της καβουρδισμένης βύνης και της σοκολάτας. Το σώμα της είναι γεμάτο με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, ισορροπημένα γλυκόπικρη, καπνιστή φυσικά, με το αυξημένο αλκοόλ όπως προτάσσουν οι βαλτικές εκδόσεις των porter να είναι καλά κρυμμένο. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, καπνιστή με μια ευχάριστη πικράδα και κάποιες ελάχιστα όξινες νότες.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Estrella Galicia