Sadler's Peaky Blinder Pale Ale

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 618, Sadler's Peaky Blinder Pale Ale, Αγγλική pale ale μπύρα με 4,5% αλκοόλ και 26 IBUs από την ζυθοποιία Sadler's Brewing Co, στο Stourbridge των West Midlands, δυτικά του Birmingham. H ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1861 από τον Nathaniel Sadler και αργότερα επεκτάθηκε από τον γιο του Thomas Alexander Sadler, όπου τη λειτούργησε στο Windsor Castle Inn, την brewpub της οικογενείας μέχρι το 1927. Στην brewpub μεγάλωσε κι ο γιος του, John, (γνωστός και ως Jack). Ο Jack αργότερα πέρασε τόσο το πάθος του όσο και τη γνώση του για τη ζυθοποιία στο γιο και τον εγγονό του John και Chris Sadler, τέταρτη και πέμπτη γενιά ζυθοποιών αυτή τη στιγμή. Ξεκίνησε να παράγει μπύρα ξανά στην ίδια brewpub, το χειμώνα του 2004, 77 χρόνια μετά την παραγωγή του τελευταίου pint του Thomas Sadler το 1927. Το 2015 το ζυθοποιείο μετακόμισε από το κάστρο του Windsor σε ένα πολύ μεγαλύτερο χώρο που χτίστηκε στο Lye, κοντά στην αρχική τοποθεσία, κι έχει γίνει για άλλη μια φορά μια ακμάζουσα οικογενειακή ζυθοποιία. Το 2017 η Halewood Wines & Spirits (διανομέας της Tsingtao UK) αγόρασε το μεγαλύτερο ποσοστό της ζυθοποιίας.

Η σημερινή pale ale είναι μια από τις 5 μπύρες της σειράς Peaky Blinder. Υπάρχει ακόμα η Black IPA,  η stout, η lager και το Rhubarb cider. Στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί αγγλικές βύνες Maris Otter pale ale και wheat, δυο λυκίσκοι από τη Νέα Ζηλανδία (Green Bullet & Nelson Sauvin) κι ένας ακόμη από την Αγγλία (First Gold).
Περνώντας στα της μπύρας, η το χρώμα της είναι ξανθό διαυγές με αρκετό, κρεμμώδη, συνεκτικό, λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι έντονα βυνώδη με απαλές νότες λυκίσκου. Το σώμα της είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι ευχάριστη, ευκολόπιοτη, ισορροπημένη, γλυκόπικρη με νότες  εσπεριδοειδών και κωνοφόρων, κίτρου και πεύκου αντίστοιχα. Τέλος η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας με κύριο χαρακτηριστικό μια ελαφριά πικράδα.



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Estrella Galicia