Tiger Asian Lager

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 611Tiger Asian Lager, Σιγκαπουριανή lager μπύρα με 5% αλκοόλ, από τον όμιλο Heineken Asia Pacific (πρώην Asia Pacific Breweries - APB). Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1931 ως Malayan Breweries Limited (MBL), μια σύμπραξη μεταξύ της Heineken International και της Fraser & Neave. Μετονομάστηκε σε Asia Pacific Breweries (APB) το 1989 και σε Heineken Asia Pacific το 2013 μετά τη συγχώνευση της με την τελευταία. Ένα χρόνο πριν, το 2012, η Fraser & Neave είχε αποδεχθεί την προσφορά από τη Heineken για να αποκτήσει το μερίδιό της στην APB για 4,1 δισ. δολάρια! Αυτή τη στιγμή ελέγχει 45 ζυθοποιίες σε 19 χώρες της περιοχής Ασίας-Ειρηνικού, και είναι πλήρως ελεγχόμενη από τη μητρική εταιρεία Heineken International.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Tiger Beer παρουσίασε μια νέα γκάμα 20 φιαλών περιορισμένης έκδοσης, γνωστή ως "Tiger District", μια για κάθε μια από 20 συγκεκριμένες περιοχές στη Σιγκαπούρη.
Η Tiger Asian Lager και οι 20 φιάλες της σειράς Tiger District.
Η Tiger Asian Lager που πίνω και παρουσιάζω σήμερα, ταξίδεψε περισσότερα από 9000 χιλιόμετρα, ειδικά για να βρεθεί τα χέρια μου και στο ποτήρι του Ιβίσκου, το Cafe-Bar στη γειτονιά μου, ως δώρο του φίλου Γιάννη Καραθανάση, από το πρόσφατο ταξίδι του στη Σιγκαπούρη! Yum Seng Γιάννη!

Περνώντας στα της μπύρας, η Tiger, είναι ξανθιά, διαυγής με λευκό συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Έχει απαλά βυνώδη αρώματα, τα τυπικά της κατηγορίας. Το σώμα της είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της, είναι ξεδιψαστική, γλυκόπιοτη, ευχάριστη με σχετικά ξηρή επίγευση και πολύ ελαφριά πικράδα.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

Estrella Galicia