Φρέσκια Μπύρα Χίου

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 169, Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale αφροζύμωτη μπύρα , παράγεται  στον Κάμπο της Χίου από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Amarilo, Magnum με Αμερικάνικες καταβολές και Bobek από την Σλοβενία). Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C. Κάθε παρτίδα της είναι μοναδική. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.

Πηγή: chiosbeer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Strongbow Red Berries

Kaiserdom Kellerbier

Argos Star Lager

Kentavros Pilsner

Ψυχή του πάρτι

Henninger

Postřižinské Výčepní Světlé

Valsamo Ale