Φρέσκια Μπύρα Χίου


Φρέσκια Μπύρα Χίου – House Ale αφροζύμωτη μπύρα , παράγεται  στον Κάμπο της Χίου από τρεις διαφορετικές, εκλεκτές ποικιλίες βύνης και ολόκληρο λυκίσκο (Amarilo, Magnum με Αμερικάνικες καταβολές και Bobek από την Σλοβενία). Ζυμώνεται αργά, παραδοσιακά σε περιορισμένης ποσότητας παρτίδες, χωρίς συντηρητικά ή άλλα πρόσθετα και με ωρίμανση που ξεπερνάει τις 4 με 6 εβδομάδες. Έχει μικρό χρόνο ζωής και διατηρείται μόνο στο ψυγείο, η ενδεδειγμένη θερμοκρασία σερβιρίσματος είναι 8-12°C. Κάθε παρτίδα της είναι μοναδική. Εμφιαλώνεται πάντα χωρίς παστερίωση και φιλτράρισμα διατηρώντας αναλλοίωτη τη γεύση και τα υπόλοιπα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά της. Έχει ξανθοκίτρινο χρώμα με πορτοκαλί ανταύγειες και λευκό αφρό. Κυριαρχούν τα αρώματα λυκίσκου και εσπεριδοειδών, το σώμα είναι πλούσιο με φρουτώδη γεύση και διακριτική πικράδα. Η περιεκτικότητα σε αλκοόλ είναι 4.9% vol.
Πηγή: chiosbeer.gr

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις

AMMOUSA IPA

Sknipa Bold

Johnnies’ Beer Hefeweizen

Argus (ΕΡΜΗΣ)

SALONIKIA

AMMOUSA GOLDEN NEIPA

Στάλα Strong Ale

Στάλα Pale Ale

Sknipa Lady

De’KA 5