Hobgoblin

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 171, Hobgoblin, Αγγλική brown ale (Ruby ale) μπύρα. Παράγεται από την Wychwood Brewery και κατά την παραγωγή της χρησιμοποιούνται Pale, Crystal και Chocolate βύνες και Fuggle και Styrian λυκίσκοι. Πρόκειται για μια μπύρα με πυκνό, μπεζ αφρό. Είναι σκούρα κόκκινη, διαυγής, δίχως ιζήματα συνεπώς φιλτραρισμένη. Αρωματικά παραπέμπει σε κόκκινα φρούτα και κάποια μπαχαρικά όπως κανέλα και γαρίφαλο. Μας δίνει μια υποψία κόκκινων ανθών και ελάχιστη καραμέλα. Το ανθρακικό δεν είναι καθόλου έντονο και συνεπώς πίνεται εύκολα χωρίς αίσθημα φουσκώματος. Είναι ελαφρώς πικρή και με 5,2% αλκοόλ. Αντιληπτά γίνονται τα ψημένα δημητριακά και κάποιες νότες σοκολάτας. Η επίγευση της είναι μακράς διάρκειας με αισθητή την πικράδα από τον λυκίσκο.
Η Hobgoblin, με σήμα το κακομούτσουνο ξωτικό με την μεγάλη μύτη, τα μακριά αυτιά και το κόκκινο σκουφί, που κρατά ένα τσεκούρι στο χέρι, έχει γίνει ένα παγκοσμίως αναγνωρίσιμο brand για τους φίλους της μπύρας. Παράγεται από την Wychwood Brewery, στο Wintney του Oxfordshire, ιδιαίτερη πατρίδα και εκλογική περιφέρεια του Βρετανού Πρωθυπουργού David Cameron. Ο τελευταίος τίμησε την ζυθοποιία της περιοχής του ανταλλάσσοντας μπύρα με τον Αμερικάνο Πρόεδρο Barack Obama, το 2010.
Ο Paddy Glemy ιδιοκτήτης της Wychwood Brewery, το 1988 δέχτηκε να ετοιμάσει μια μπύρα για έναν γάμο της περιοχής και ανέθεσε στον Chriss Moss, να δημιουργήσει μια μπύρα ειδική για την περίσταση. Οι σκέψεις και δοκιμές τους, οδήγησαν σε μια Βρετανική κοκκινοσκούρα Ale, η οποία δεν άφησε και απόλυτα ικανοποιημένους τους «πελάτες» ακούγοντας ότι το όνομα της είναι “Hobgoblin”. Η επιτυχία όμως που είχε στον γάμο οδήγησε στην μόνιμη παραγωγή της η οποία συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Πως προέκυψε όμως το όνομα Hobgoblin; Δεν είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς αν γνωρίζει ότι στην περιοχή υπάρχει το ομώνυμο με την ζυθοποιία δάσος που είναι γνωστό για τους «μαγικούς» θρύλους του, οι οποίοι προφανώς έχουν και ξωτικά στο κόλπο. Το λογότυπο όμως σύμφωνα με πηγές προέκυψε εξαιτίας ενός σκίτσου καλικάντζαρου που είχε αφεθεί πάνω στο βαρέλι κατά την διάρκεια της ζύμωσής της μπύρας.
Η Hobgoblin, παρουσιάζει κάθε χρόνο κατά την περίοδο του Halloween, ετικέτες αφιερωμένες σ’ αυτό, με το σχόλιο «Η ανεπίσημη μπύρα του Halloween» (Unofficial beer of Halloween) και αντικαθιστώντας το τσεκούρι με κολοκύθα του Halloween!
Ετικέτα αφιερωμένη στο Halloween

Πηγή: beerbartender.gr  

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland