Kaiserdom Kellerbier

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 614, Kaiserdom Kellerbier, Γερμανική μπύρα τύπου kellerbier με 4,7% αλκοόλ και 13 IBU από την Brauerei Kaiserdom, τη μεγαλύτερη ζυθοποιία στο Bamberg της Άνω Φρανκονίας. Η ζυθοποιία ιδρύθηκε το 1718 από τον Georg Morg. Από το 1910, την διαχειρίζεται η οικογένεια Wörner. Η ονομασία της εκείνη την εποχή ήταν Brauerei Wörner. Το 1953 ο Georg Wörner παρέδωσε την ζυθοποιία στους δύο γιους του Theodor και Ludwig. Το 1972, ο προηγουμένως ανεξάρτητος δήμος Gaustadt βρέθηκε στο πλαίσιο της εδαφικής μεταρρύθμισης με την ενσωμάτωση του Bamberg, και η ζυθοποιία ξεκίνησε να συμπεριλαμβάνει τοπικά αξιοθέατα και διασημότητες στις εμπορικές της καμπάνιες, δημιουργώντας παράλληλα και τις πρώτες μπύρες με την ονομασία Kaiserdom. Την 1η Ιανουαρίου 1986, ο Georg Wörner (τρίτη γενιά) και η οικογένειά του ανέλαβαν την αποκλειστική κυριότητα του ζυθοποιείου, την οποία και κατέχουν έως και σήμερα.

Περνώντας στα της μπύρας, η Kaiserdom Kellerbier είναι αφιλτράριστη και βυθοζύμωτη, έχει θολό σκουρόξανθο χρώμα (12 EBC), με αρκετό κρεμώδη και συνεκτικό, ελαφρώς μπεζ αφρό. Τα αρώματα της είναι ευχάριστα, βυνώδη με απαλές φρουτώδεις νότες. Το σώμα της είναι ελαφρύ με χαμηλή σχετικά ανθράκωση. Η γεύση της είναι ευχάριστη, γλυκιά με νότες μπισκότου και καραμέλας που όσο ζεσταίνεται γίνονται εντονότερες. Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκιά με μέση διάρκεια.

Πηγή : kaiserdom.de

Σχόλια

  1. Ευτυχώς την βρήκα εδώ και δύο χρόνια περίπου στο My Market. Μου αρέσει η γεύση της Kellerbier που στην Ελλάδα δεν την βρίσκεις δυστυχώς πλην της συγκεκριμένης. Είχα δοκιμάσει και την Hacker-Pschor στον αντίστοιχο τύπο στην μπυραρία Berlin στο Παγκράτι και ήταν επίσης εξαιρετική αν και λίγο καιρό μετά εξαφανίσθηκε. Θα ήθελα να δοκιμάσω την Kaiserdom Keller και σε φιάλη αν και πιστεύω ότι θα ήταν πιο ακριβή η τιμή της. Ωστόσο, είμαι οπαδός!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι πολύ ενδιαφέρων τύπος μπύρας όντως! Κρίμα που δεν υπάρχουν πολλές στην Ελλάδα. Μπορείτε να δοκιμάσετε και την AYINGER KELLERBEER. Υπάρχουν διαθέσιμες στο beer24.gr : https://beer24.gr/b/lager/1672-ayinger-kellerbeer-050lt.html

      Διαγραφή
    2. Θα ήθελα κάποια κριτική για την ΑYINGER. Έχω διαπιστώσει την άφιξή της στην Ελλάδα αλλά μένω Ρόδο και εδώ δεν έχει φανεί. Ελπίζω όταν μπορέσω να έρθω - μετά την άρση των μέτρων - να την δοκιμάσω.Με ενδιαφέρει επίσης και ο τύπος Märzen, που παλαιότερα προσέφερε η μπυραρία Bayern στην Γλυφάδα και ήταν επίσης εξαιρετική-δικής τους παραγωγής. Αυτήν την στιγμή μόνο ο Αναστασίου παράγει Μέρτσεν - την οποία λανθασμένα αναγράφουν Μάρτσεν -αλλά επίσης πρέπει να την παραγγείλω από Αθήνα. Και γι΄αυτήν θα ήθελα μία κριτική. Ευχαριστώ, εις υγείαν!

      Διαγραφή
  2. Επίσης τό σούπερ μάρκετ METRO έχει τήν Kaiserdom kellerbier

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland