Sknipa Imperial Stout 2020 Edition

 
Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 746, Sknipa Imperial Stout 2020 Edition, Ελληνική imperial stout μπύρα με 12% αλκοόλ & 65 IBU από τη μικροζυθοποιία Sknipa Brewery, στην περιοχή της Θέρμης στο 17ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Θεσ/νικης – Πολυγύρου.

Η ζυθοποιία δημιουργήθηκε το 2015 ως Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης, από 3 φίλους, έως τότε οικοζυθοποιούς, τον Άγγελο Κανιατσάκη, Γιώργο Χαριτίδη & Γιώργο Γκουτζιούρη. Καταφέρνοντας να κάνουν την αγάπη τους, το πάθος τους, και την τρέλα τους, όπως οι ίδιοι λένε επάγγελμα, έχουν προσφέρει τα μέγιστα στην ελληνική σκηνή craft μπύρας όλα αυτά τα χρόνια, είτε μέσα από τις ετικέτες τους ετικέτες είτε μέσω αρκετών νομάδων ζυθοποιών που παράγουν τις μπύρες τους στις εγκαταστάσεις τους στη Θέρμη.
Η Sknipa Brewery τη στιγμή που γράφονται αυτές οι γραμμές παράγει 2 βασικές σειρές ετικετών, την ομώνυμη Sknipa και τη Salonikia και μπορείτε να διαβάσετε για τις περισσότερες ετικέτες τους κάνοντας κλικ εδώ!

Η imperial stout της σημερινής δοκιμής, κυκλοφόρησε προς τα τέλη του 2020 ενώ ένα χρόνο αργότερα κυκλοφόρησε και σε 100 αριθμημένα, συλλεκτικά ξύλινα κουτιά μαζί με τα 2 αδερφάκια της, ειδικής παλαίωσης, στα 13,5% αλκοόλ, με 10 μήνες παλαίωση σε βαρέλι από ρούμι (Rum Barrel Martinique – rebuilt) και σε βαρέλι από ουίσκι (Bourbon Barrel – Woodford – Double Oak).
H Sknipa Imperial Stout 2020 edition, είναι αφροζύμωτη, αφιλτράριστη, απαστερίωτη, μαύρου χρώματος, με πυκνό, κρεμώδη συνεκτικό καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι υπέροχα, έντονα, βυνώδη, με τον καφέ, και την σοκολάτα να σε προετοιμάζουν για την γεύση που θα ακολουθήσει. Έχει συμπαγές σώμα και μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι απολαυστική, βυνώδης, γλυκόπικρη, με ευχάριστες νότες καβουρδισμένης βύνης, καφέ και σοκολάτας και με μια μεταξένια αίσθηση στο στόμα! Η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη κι ελαφρώς πικάντικη με μεγάλη διάρκεια!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Lagunitas IPA

Astroblaster

ΛΑΤΙΝΑ

Argos Star Lager

Blonder Bräu

Ψυχή του πάρτι

McFarland