Oud Beersel Oude Kriek Vieille

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 742, Oud Beersel Oude Kriek Vieille, Βέλγικη lambic μπύρα με βύσσινα της ποικιλίας Morrelo, με  6% αλκοόλ & 13 IBUs από την Brouwerij Oud Beersel στο Beersel της επαρχίας Φλαμανδικής Βραβάντης (Flemish Brabant). Για την ζυθοποιία και την ιστορία της μπορείτε να διαβάσετε εδώ στην παρουσίαση της Oude Faro, ημέρα 608.

Η Oude Kriek Oud Beersel είναι μια παραδοσιακή μπύρα lambic, φτιαγμένη από αληθινά βύσσινα και lambic που ωριμάζουν μαζί σε ξύλινα βαρέλια. Περιέχει περίπου 400 γραμμάρια βύσσινα ανά λίτρο που απορροφούνται σιγά σιγά στο lambic, και του προσδίδουν έναν ιδιαίτερα φρουτώδη χαρακτήρα και ένα υπέροχο ρουμπινί χρώμα. Η συγκεκριμένη μπύρα δεν έχει πρόσθετη ζάχαρη και δεν περιέχει τεχνητά αρώματα ή συντηρητικά. Η αυθεντική μέθοδος παραγωγής του Oude Kriek στο Βέλγιο είναι υπό ευρωπαϊκή προστασία και οι ετικέτες της φέρουν το παρακάτω σήμα. 
Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο, με ροζ συνεκτικό αφρό μεγάλης σχετικά διάρκειας για lambic. Τα αρώματα της είναι υπέροχα, ολίγον όξινα με εντυπωσιακές φρουτώδεις νότες από τα βύσσινα. Το σώμα της είναι ελαφρύ προς μεσαίο με αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, αναζωογονητική, έντονα φρουτώδης, όξινη και στυφή και καθόλου πικρή! Τέλος, η επίγευσή της είναι ξηρή, στυφή και όξινη σε αντιστοιχία με τη γεύση κι έχει μεγάλη διάρκεια.

Πηγή : oudbeersel.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland