Gortys Belgian Wit

 

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 747, Gortys Belgian Wit, Ελληνική σταρένια μπύρα, βελγικού τύπου wit με 5% αλκοόλ & 25 IBU από την Ζουριδάκης Α.Ε., τα γνωστά καταστήματα Κρητικών παραδοσιακών προϊόντων. Ζυθοποιήθηκε στη Notos Brewery - ΠρότυπηΜικροζυθοποιία Ηρακλείου.

Φέρει το όνομα της αρχαίας πόλης και αρχαιολογικού χώρου σήμερα της Κρήτης, Γόρτυς ή Γόρτυνα, 45 χιλιόμετρα νότια του Ηρακλείου. Η αρχαία Γόρτυνα αποτέλεσε την πρωτεύουσα της Κρήτης και της Κυρηναϊκής κατά την Ρωμαϊκή εποχή, κατοικήθηκε το 3000 π.Χ. περίπου και γνώρισε άνθηση κατά τη Μινωική περίοδο, μεταξύ του 1600 – 1100 π.Χ. Καταστράφηκε δύο φορές από σεισμούς, την δεύτερη μάλιστα ολοσχερώς. Στα ερείπιά της είναι χτισμένα τα χωριά Άγιοι Δέκα, Μητρόπολη και Αμπελούζος.

Aρχαία Γόρτυνα
Από Olaf Tausch - CC BY-SA 3.0, 
https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=2323110

Το χρώμα της είναι ξανθό θολό με αρκετό, λευκό, αφρό μεγάλης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, με νότες εσπεριδοειδών φρούτων αλλά και βοτανικές, νεράτζι, κόλιανδρου και φασκόμηλου! Η γεύση της είναι ωραία, γλυκόπικρη, ξεδιψαστική με νότες αντίστοιχες των αρωμάτων. Το σώμα της είναι ελαφρύ με αρκετή ανθράκωση και η τέλος, η επίγευσή της είναι ευχάριστη με μια πολύ ελαφριά πικράδα και μεγάλη διάρκεια!

Πηγή : el.wikipedia.org



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland