Gouden Carolus Christmas


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 640, Gouden Carolus Christmas, Βέλγικη, εποχιακή strong dark Belgian ale μπύρα με 80 EBC, 11 IBUsκαι 10,5% αλκοόλ από την Brouwerij Het Anker στο Mechelen της επαρχίας της Αμβέρσας στη φλαμανδική περιοχή της χώρας. Πρόκειται ίσως για το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο, για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η Gouden Carolus Christmas παράγεται από το 2002, (μετά από μια διακοπή 35 ετών). Ζυθοποιείται κάθε χρόνο τον Αύγουστο και αφήνεται να ωριμάσει για μερικούς μήνες μέχρι να επιτευχθεί η απαιτούμενη βέλτιστη ισορροπία. Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται 3 είδη βέλγικων λυκίσκων και 6 διαφορετικά είδη βοτάνων και μπαχαρικών!

Το χρώμα της είναι σκούρο κόκκινο σχεδόν μαύρο, με καφέ αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι υπέροχα, μεθυστικά, φρουτώδη, με νότες σκούρων, αποξηραμένων φρούτων σταφίδας και δαμάσκηνου. Έχει μεσαίο προς γεμάτο σώμα και μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, πολυπλοκη, γλυκόπιοτη, ελαφρώς πικάντικη, με νότες καραμέλας και κανελογαρύφαλλου. Τέλος, η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόπικρή με ελαφρώς πικάντικο χαρακτήρα και μεγάλη διάρκεια!

Πηγή : www.hetanker.be

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Astroblaster

Henninger

Blonder Bräu

ΛΑΤΙΝΑ

Lagunitas IPA

Thüringer Premium Bier

Argos Star Lager

Gralsburg Pilsner