Gouden Carolus Ambrio

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 266, Gouden Carolus Ambrio, Βελγική strong ale με IBU 30, EBC 30 και 8% αλκοόλ, από την Brouwerij Het Anker, ίσως το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο.
Η Gouden Carolus Ambrio είναι μια μπύρα με κεχριμπαρένιο (AMber) χρώμα που ζυθοποιείται με μπρίο (BRIO), και σύμφωνα με την αρχαία (15ου αιώνα) συνταγή Mechelschen Bruynen (Mechelen Brown) της πόλης Mechelen του Βελγίου. Παλιά, κάθε πόλη στο Βέλγιο είχε την δική της μπύρα, τυπική της περιοχής. Σήμερα το ζυθοποιείο Het Anker είναι το μόνο που ζυθοποιεί αυτόν τον τύπο μπύρας σε μια εκδοχή λίγο πιο βαριά και με περισσότερο λυκίσκο (Βελγίου). Η μπύρα είναι υψηλής ζύμωσης, με πολύ πλούσιο και πυκνό αφρό, αρώματα λουλουδιών και έχει έντονη γεύση καραμέλας, toffee, αποξηραμένων φρούτων, βότανων και μπαχαρικών όπως κόλιανδρο, ginger και βανίλια!

Το ζυθοποιείο
Έστω και αν τα παλαιοτέρα ντοκουμέντα χρονολογούνται από το 1369, το ζυθοποιείο λειτουργούσε από πριν, πράγμα που αποδεικνύει ότι ίσως είναι το αρχαιότερο ζυθοποιείο που ακόμα λειτουργεί στο Βέλγιο. Η οικογένεια Van Breedam αγόρασε το ζυθοποιείο «Het Anker» το 1873 και το επέκτεινε ώστε να γίνει το πρώτο σύγχρονο ατμό-ζυθοποιείο. Στα τέλη του 1990, ο Charles Leclef – 5η γενιά της οικογένειας Van Breedam – αποφάσισε να αρχίσει ένα σημαντικό πρόγραμμα επενδύσεων στην παραγωγή και στη ανακαίνιση των παλαιών κτιρίων. Τα κτίρια είναι ανοικτά για το κοινό σαν ενεργητικό μουσείο με Pub, εστιατόριο και από το 1999 ξενοδοχείο.

Πηγή : www.hetanker.be
Πηγή : www.deals.com.gr
Πηγή : www.beer.gr


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland