St. Bernardus Prior 8

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 641, St. Bernardus Prior 8, Βέλγικη dubbel abbey ale, μπύρα με 8% αλκοόλ και 20 IBUs,  από την St. Bernardus Brouwerij στο Watou της δυτικής Φλάνδρας. Περισσότερα για το πασίγνωστο αυτό ζυθοποιείο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Πρόκειται για μια τυπική αφροζύμωτη μοναστηριακού τύπου μπύρα με επαναζύμωση στη φιάλη. Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιείται μαγιά της μονής Sint-Sixtus στο Westvleteren, αφού για σχεδόν πέντε δεκαετίες αυτοί παρασκεύαζαν τις μπύρες τους! Για την επαναζύμωση φυσικά χρησιμοποιούν διαφορετική μαγιά. Στην παρασκευή της, εκτός απο τις μαγιές χρησιμοποιούν νερό πηγής, βύνη κριθαριού, λυκίσκους Kent Golding για το άρωμα και Hallertau Magnum για την πικράδα, και candy sugar.

Το χρώμα της είναι σκούρο καφεκόκκινο σχεδόν μαύρο (50 EBC), με αρκετό, ελαφρώς καφέ, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας! Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, γλυκά, φρουτώδη, με απαλές νότες σκούρων αποξηραμένων φρούτων, καραμέλας και μαγιάς. Έχει μεσαίο προς γεμάτο σώμα και αρκετή ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ ωραία, γλυκιά, βυνώδης και φρουτώδης με νότες σταφίδας, δαμάσκηνου και μελιού! Η επίγευσή της γλυκόπικρη και με μέση διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland