Dreamer Cosmic Maze IPA

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 642, Cosmic Maze IPA, Ελληνική india pale ale μπύρα με 6% αλκοόλ από την Dreamer Brewing, τους αγαπημένους μας νομάδες ζυθοποιούς από τη Βέροια, Στέλιο Αφεντούλη και Μαρία Αλεξανδρίδου για τους οποίους μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα εδώ.

Η Cosmic Maze είναι η τέταρτη ετικέτα της Dreamer Brewing, ζυθοποιήθηκε και εμφιαλώθηκε στην Πρότυπη Μικροζυθοποιία Θεσσαλονίκης (Sknipa Microbrewery), και στην ζυθοποίησή της χρησιμοποίησαν βύνη κριθαριού και σιταριού καθώς επίσης και νιφάδες βρώμης. Όμως τα αρώματα και οι γεύσεις των Galaxy και Enigma λυκίσκων που χρησιμοποιήθηκαν είναι αυτά, που σύμφωνα με την ετικέτα έχουν σκοπό να δημιουργήσουν ένα λαβύρινθο γύρω, σου από τον οποίο δεν θα μπορείς να ξεφύγεις όσο κι αν προσπαθήσεις!

Περνώντας στη γευσιγνωσία της μπύρας, το χρώμα της είναι θολό ξανθοκίτρινο, με αρκετό, λευκό, πυκνό και συνεκτικό αφρό μεγάλης διάρκειας. Έχει υπέροχα, βυνώδη αλλά κυρίως hoppy αρώματα, με έντονες νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, ανανά, ροδάκινου και μάνγκο. Το σώμα της είναι full γεμάτο και με μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη και αρκετά πολύπλοκη με ιδιαίτερα φρουτώδεις νότες αντίστοιχες των αρωμάτων! Τέλος η επίγευσή της είναι γλυκόπικρη και ελάχιστα στυφή με πολύ μεγάλη διάρκεια.


Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland