Brewdog Sonic Boom V4

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 643, Sonic Boom V4, Σκωτσέζικη india pale ale μπύρα με 60 IBUs και 6,5% αλκοόλ από την ιδρυθείσα το 2007 ζυθοποιία Brewdog, στο Fraserburgh της Σκωτίας. Περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Πρόκειται για το τέταρτο μέλος μιας ιδιαίτερης και περιορισμένης παραγωγής σειράς που φέρει την ίδια ονομασία Sonic Boom, και στην οποία χρησιμοποιούνται πάντα οι ίδιες βύνες και διαφορετικοί λυκίσκοι κάθε φορά.
Στην 1η έκδοση (V1) χρησιμοποιήθηκαν New World German Hops, στη 2η (V2) πειραματικοί αμερικάνικοι λυκίσκοι (HBC 438) κατευθείαν από τη βορειοδυτική ακτή, και στην 3η (V3) λυκίσκοι από την κεντρική Ευρώπη, συγκεκριμένα Aurora από τη Σλοβενία και Ariana από τη Γερμανία. Στην πιο πρόσφατη 4η έκδοση που δοκιμάζω σήμερα, χρησιμοποιήθηκαν οι λυκίσκοι Triskel και GS-10 από τη Γαλλία.

Η Sonic Boom V4 είναι θολή ξανθοκίτρινη με σχετικά λιγοστό λευκό αφρό μεγάλης διάρκειας όμως. Τα αρώματά της είναι ιδιαίτερα ευχάριστα, hoppy, φρουτώδη, με νότες εσπεριδοειδών φρούτων, μανταρινιού και κίτρου. Έχει ελαφρύ σώμα και μέση ανθράκωση. Η γεύση της είναι πραγματικά πάρα πολύ καλή, ιδιαίτερα γλυκόπιοτη με ευχάριστες, ανθικές και φρουτώδεις νότες αντίστοιχων των αρωμάτων. Τέλος, η επίγευσή της είναι γλυκιά, hoppy κι έχει μεγάλη διάρκεια!

Πηγή : blog.brewdog.com

Sonic Boom V1 - New German Hop IPA

Sonic Boom V2 - Experimental Hop IPA

Sonic Boom V3 - Euro Hopped IPA

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland