Kasteel Donker

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 634, Kasteel Donker, Βελγική strong dark ale (quadruple) μπύρα, με 11% αλκοόλ, από την ζυθοποιία Brouwerij Van Honsebrouck, στην πόλη Ingelmunster. Περισσότερα για τη ζυθοποιία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Η σημερινή μπύρα παρασκευάζεται από το 1989, είναι η πρώτη της σειράς "Kasteel", και αποτελεί τη ναυαρχίδα της. Το όνομα είναι μια σαφής αναφορά στο κάστρο Ingelmunster που ανήκει στην οικογένεια Van Honsebrouck, το οποίο απεικονίζεται στην ετικέτα. Μετά το πέρας της ζυθοποίησης της Donker, η μπύρα θα παραμείνει για τουλάχιστον έξι εβδομάδες πριν να της επιτραπεί να φύγει από το ζυθοποιείο. Ένα ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αυτής της παραδοσιακής μπύρας είναι ότι στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούν Αγγλικούς λυκίσκους. Με τα χρόνια η μπύρα άλλαξε το όνομά της πολλές φορές. Αρχικά ξεκίνησε ως Kasteelbier Donker, αργότερα μετονομάστηκε σε Kasteelbier Bruin, κατόπιν Kasteel Bruin πριν τελικά επιστρέψει στις ρίζες του: Kasteel Donker.

Η Kasteel Donker είναι σκούρα καστανοκόκκινη μπύρα, με αρκετό, καφέ αφρό μέσης συνοχής και μέτριας διάρκειας. Έχει πραγματικά υπέροχα, έντονα, μεθυστικά θα έλεγα, βυνώδη αρώματα με νότες αποξηραμένων φρούτων, σταφίδας, καραμέλας αλλά και κάποια στοιχεία σοκολάτας. Το σώμα της είναι γεμάτο και με χαμηλή σχετικά ανθράκωση. Η γεύση της είναι φοβερή, αρκετά γλυκιά, δυνατή, με νότες δαμάσκηνου, καραμέλας, σοκολάτας. Τέλος, η επίγευσή της είναι επίσης γλυκιά νότες, μεγάλης διάρκεια, στην οποία εμφανίζεται και το αλκοόλ, να δηλώνει πως, εδώ είμαι κι εγώ, πρόσεξε πόσο θα πιείς!



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland