Strange Brew Lemonfarm

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 628, Strange Brew Lemonfarm, Ελληνική saison/farmhouse μπύρα με 5,5% αλκοόλ. Παρασκευάζεται από την gypsy ζυθοποιία Strange Brew σε συνεργασία με τη Μικροζυθοποιία Μεταμόρφωσης. Κυκλοφόρησε στα τέλη του Αυγούστου που μας πέρασε.
Οι saison μπύρες προέρχονται από Βέλγους ζυθοποιούς στη Βαλλονία στα τέλη του 18ου αιώνα. Ζυθοποιούνταν τον χειμώνα με σκοπό να αποθηκευθούν και να καταναλωθούν τους καλοκαιρινούς μήνες από τους αγρότες της περιοχής, ξεδιψάζοντάς τους στα χωράφια, γι' αυτό και έπρεπε να έχουν λίγους αλκοολικούς βαθμούς, γύρω στο 2 με 3%, αν και σήμερα η περιεκτικότητά τους σε αλκοολ κυμαίνεται μεταξύ 5 και 6,5%.

Η σημερινή saison μπύρα, έχει θολό ξανθοκίτρινο χρώμα με αρκετό, λευκό, συνεκτικό αφρό μέσης διάρκειας. Τα αρώματά της είναι ευχάριστα, φρουτώδη, ελαφρώς hoppy, με νότες λεμονόχορτου. Το σώμα της είναι ελαφρύ και με αρκετή ανθράκωση! Η γεύση της είναι δροσιστική και αναζωογονητική, γλυκιά και λίγο όξινη, με νότες εσπεριδοειδων! Τέλος, η επίγευσή της είναι μέσης διάρκειας με έναν επίσης όξινο χαρακτήρα και ελαφριά πικράδα.

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland