Axiom Brewery Greek Fire

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 631, Axiom Brewery Greek Fire, Τσέχικη imperial stout μπύρα με 12,5% αλκοόλ και 60 IBUs. Παρασκευάζεται από την νεοιδρυθείσα craft μικροζυθοποιία, Axiom Brewery στην ανατολική Τσεχία, μόλις 60 χλμ βορειοανατολικά του Brno. Brewmaster της ζυθοποιίας είναι ο ίσως παγκοσμίως γνωστός στην craft σκηνή μπύρας, Kjetil Jikiun, της "δικής" μας Σόλο στο Ηράκλειο Κρήτης. Αλλά και ο Head brewer έχει δεσμούς με τη χώρα μας αφού είναι Έλληνας. Πρόκειται για τον Νικηφόρο Φιδετζή των σάτυρων της ελληνικής craft σκηνής μπύρας, Satyr Brews.
Η Axiom Brewery δραστηριοποιείται και στον χώρο των pubs, με 4 προς στο παρόν σημεία (tap rooms), 2 στη Μόσχα, 1 στην Αγία Πετρούπολη και ένα στο Brno.

Η ονομασία της σημερινής μπύρας, Greek Fire, αναφέρεται στο υγρό πυρ, το εμπρηστικό όπλο της Βυζαντινής αυτοκρατορίας όπου ως τέτοιο μας προϊδεάζει για τη φωτιά που θα ανάψει το αλκοόλ στο στομάχι μας!  Το χρώμα της είναι μαύρο, με πυκνή ροή στο σερβίρισμα και με κρεμώδη, συνεκτικό, καφέ αφρό μεγάλης διάρκειας! Τα αρώματά της είναι υπέροχα, βυνώδη, γλυκά, με νότες καφέ και σκούρας σοκολάτας. Έχει φουλ γεμάτο σώμα και χαμηλή ενανθράκωση. Η γεύση της είναι πάρα πολύ καλή, γλυκόπικρη, με ευχάριστες νότες πικρής σοκολάτας και καφέ! Η επίγευσή της είναι μεγάλης διάρκειας, με μια ευχάριστη πικράδα.

Πηγή: axiombrewery.com



Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland