Brewdog Raspberry Blitz


Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 629, Raspberry Blitz, Σκωτσέζικη sour ale μπύρα με 8  IBU και λιγότερο από 0,5% αλκοόλ από την ιδρυθείσα το 2007 ζυθοποιία Brewdog, στο Fraserburgh της Σκωτίας. Περισσότερα για τη ζυθοποιία εδώ.

Η Raspberry Blitz ανήκει τη σειρά "Tuned" και στη ζυθοποίησή της έχουν χρησιμοποιηθεί βύνες Carapils, Marris Otter & Torrified Wheat, νιφάδες βρώμης και γερμανικός λυκίσκος Magnum. Η συγκεκριμένη σειρά απαρτίζεται (αυτή τη στιγμή) από 4 μπύρες, όλες "χωρίς" κάτι: 3 χωρίς αλκοόλ και 1 χωρίς γλουτένη! Αρκετοί θα αναρωτηθούν γιατί να προτιμήσει κάποιος μια ξινή βυσσινάδα χωρίς αλκοόλ. Κατά την προσωπική μου άποψη, αν εξαιρέσουμε την αντιβίωση και την οδήγηση, όντως δεν υπάρχει κανένας λόγος να την προτιμήσει κάποιος, όμως θεωρώ πως ο σκοπός αυτής τη σειράς είναι ιδιαίτερα σημαντικός γιατί απευθύνεται και σε άτομα που αγαπούν την craft μπύρα αλλά είναι αναγκασμένοι για λόγους υγείας να ζουν "χωρίς" αλκοόλ ή γλουτένη.

Περνώντας στα της μπύρας τώρα, η Raspberry Blitz είναι κόκκινη με αρκετό λευκό αφρό χωρίς ιδιαίτερη συνοχή και μέση διάρκεια. Τα αρώματά της είναι, φρουτώδη, με νότες κόκκινων φρούτων. Έχει ελαφρύ σώμα και αρκετή ενανθράκωση. Η γεύση της είναι ιδιαίτερα αναζωογονητική και ξεδιψαστική, αρκετά όξινη και στυφή με ευχάριστες φρουτώδεις νότες βατόμουρου, περίπου σαν μια ξινή βυσσινάδα. Τέλος, η επίγευσή της είναι όξινη και μικρής διάρκειας.

Πηγή : www.brewdog.com

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland