Noctua Anniversary 3 Years

Αγαπημένο μου μπυρολόγιο ημέρα 658, Noctua, Anniversary 3 Years, Ελληνική New England IPA με 6% αλκοολ, και 40 IBUs, από την Αθηναϊκή Μικροζυθοποιία Noctua, τη μοναδική craft μικροζυθοποιία στο κέντρο της πρωτεύουσας. Όπως ξεκάθαρα δηλώνει το τεράστιο 3 στην υπεροχη ετικέτα της, πρόκειται για μια επετειακή έκδοση που ζυθοποιήθηκε με αφορμή τα γενέθλια των 3 ετών λειτουργίας της μικροζυθοποιίας για την οποία μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα, από τους ιδίους τους ζυθοποιούς της, στο beeroskopio.com.

Κυκλοφόρησε στα τέλη του Ιανουαρίου που μας πέρασε και σε λιγότερο από δύο μήνες εξαντλήθηκε αναγκάζοντάς τους ζυθοποιούς να παράξουν αμέσως και δεύτερη παρτίδα η οποία διατέθηκε σε φιάλες των 500ml. Στη ζυθοποίησή της χρησιμοποιούνται βύνες κριθαριού, σιταριού και βρώμης και λυκίσκοι Enigma & Mosaic για όσους ξέρουν κι ενδιαφέρονται.

Το χρώμα της είναι θολό (hazy) χαλκόξανθο με αρκετό λευκό, κρεμώδη αφρό μεγάλης διάρκειας. Το σώμα της είναι μεσαίο με αρκετή ανθράκωση. Τα αρώματά είναι ιδιαίτερα φρουτώδη με νότες εσπεριδοειδών και τροπικών φρούτων, γρασιδιού και πεύκου ταυτόχρονα. Η γεύση της είναι πραγματικά απολαυστική, γλυκόπικρη, χυμώδης με ελαφρώς πικάντικες νότες και μια διακριτική πικράδα. Τέλος η επίγευσή της είναι επίσης γλυκόπικρη και φρουτώδης, με μέση προς μεγάλη διάρκεια!

Σχόλια

Δημοφιλέστερες αναρτήσεις τελευταίου έτους

Argus (ΕΡΜΗΣ)

Perlenbacher Premium Pils

Henninger

Astroblaster

Lagunitas IPA

ΛΑΤΙΝΑ

Blonder Bräu

Argos Star Lager

Ψυχή του πάρτι

McFarland